KOPIRA SE PROVERENA FORMULA: Promena na kormilu reprezentacije Srbije!

Autor:

Sport

31.03.2021

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubomir Obradović dobio je naslednika na klupi Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uroš Bregar

Rukometaši Srbije su krenuli ove godine u novi ciklus sa strancem na kormilu, Špancem Tonijem Đeronom, i t se pokazalo kao pravi potez, a uskoro bi na kormilo i rukometašica trebalo da dođe stručnjak iz inostranstva. U pitanju je Slovenac Uroš Bregar.

ukometni Savez Slovenije (RZS) objavio je rastanak sa selektorom ženske reprezentacije Urošem Bregarom (42), koji, po njihovim saznanjima, postaje novi selektor Srpkinja.

Upravo je to razlog njegovog razlaza sa slovenačkom selekcijom pred aprilski baraž sa Islandom za odlazak na Svetsko prvenstvo u Španiji krajem godine. Od 2015, kada je postao deveti selektor Slovenije, ovaj mladi stručnjak (42) je vodio Slovemnke na tri Evropska prvenstva.

Bregar bi trebalo na mestu selektora ženske reprezentacije Srbije da zameni Ljubomira Obradovića koji sigurno napušta klupu naše reprezentacije posle kraha na Evropskom pvenstvu u Danskoj krajem prošle godine i ovog meseca kada u konkurenciji Rusije i Mađarske nije uspeo Srbiju da odvede na Olimpijske igre. Narednog meseca Obradoviću ističe ugovor sa Rukometnim savezom Srbije, a pre baraž za SP sa Slovakinjama, Srbija dobija novog selektora, prenosi "Mozzart sport".

Bregar je trener najboljeg slovenačkog kluba Krima, a naredne sezone u timu imaće čak pet srpskih reprezentativki – Andreu Lekić, Draganu Cvijić, Katarinu Krpež Šlezak, Sanju Radosavljević i starosedeoca, golmana Jovanu Risović. One čine gro selekcije Srbije, a Bregar će ih trenirati u klubu što je bio jedan od razloga se RSS opredeli za mladog slovenačkog stručnjaka koji ima samo 42 godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading