MI SMO ŽRTVA SAVEZA! Uzdanica Srbije BESNA kao RIS posle blamaže protiv Mađarske - rešila da PROGOVORI!

Autor:

Sport

21.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ostala bez Olimpijskih igara, a razlog je, čini se, jasan.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativke Srbije Andrea Lekić i Dragana Cvijić

Pivotmen ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragana Cvijić iskritikovala je odluku RSS da ne smeni selektora Ljubomira Obradovića posle Evropskog prvenstva u Danskoj.

Tako bi se bar moglo zaključiti na osnovu njene izjave posle blamaže protiv Mađarske u kvalifikacijama za OI.

Nismo mi odustale, Rukometni savez je odustao od nas i Olimpijskih igara. Nije želeo da nas čuje, nije se obazirao na naše vapaje. Već posle Evropskog prvenstva u Danskoj (Srbija ispala u prvoj fazi, prim. nov.) je moralo da se menja, videlo se da ništa ne ide. To tamo je bilo upozorenje, ali mi nikoga nismo zanimale. Ja više ne mogu da ćutim i nadam se da će ovo da pomogne nekome nekada - očajna je bila Cvijićeva, pa je nastavila u jednom dahu:

Mi smo žrtve Saveza! Sve su znali, sve smo rekle, bilo je ogromno nezadovoljstvo kod igračica, ali kad nemate podršku vodećih ljudi onda je sve džabe. U Japanu na Svetskom prvenstvu 2019. (bile šeste, prim. nov.) smo nekako prevarile protivnike, bile jedno, i uspele smo nešto da uradimo. Pod hitno mora nešto da se menja kako bi naredne generacije imale bolji rad i mogućnost da odu na Olimpijske igre.

Na pitanje da li se sve ovo odnosi na trenera, Cvijićeva nije demantovala.

- Znaju oni svi na koga ja mislim. Bili su sa nama sedam dana, sve videli i ništa nisu uradili, ostavili su nas ovako... Sve su mogli da vide, kako stoje stvari i šta se radi, ali džabe je sve. Ovo je verovatno većini poslednja utakmica u reprezentativnoj karijeri i nadam se da će Savez učiniti sve da naredne generacije imaju bolji rad, da će doći neko ko može da ih nauči nešto, a ne ovako... Savez nije zaslužio ovaj plasman, a mi ispaštamo zbog njih - zaključila je Dragana Cvijić.

Na reči Cvijićeve nadovezale su se i koleginice iz reprezentacije Jovana Risović i Kristina Liščević, pa se čini da je jasan uzrok novog neuspeha srpkog rukometa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading