Tajson Fjuri i Entoni Džošua KONAČNO POTPISALI UGOVOR, ugovorena "Bitka za Britaniju" i ujedinjenje titula!

Autor:

Sport

15.03.2021

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva najbolja teškaša u današnjem svetu boksa posle godina i godina isčekivanja konačno će odmeriti snage, i to sa svim pojasevima na crti!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fjuri pred borbu sa Dijonteom Vajlderom

Kako ističe Edi Hern, glavni promoter Entonija Džošue, njegov kamp i kamp Tajsona Fjurija ugovorili su sve detalje oko dve borbe koje će odrediti ko je najbolji teškaš na planeti danas i urezati se u anale "slatke nauke", kako je boksu još davne 1813. "tepao" legendarni Pirs Igan.

- Urađen je teži deo posla. Dogovor je postignut. Ostalo je da vidimo samo za lokaciju. Ne verujem da će to biti teško, pošto već imamo ponude sa Bliskog Istoka, iz Azije, istočne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Definitivno će se desiti u 2021. - istakao je Hern.

Ej Džej trenutno drži titule u u WBA, IBF i WBO organizacijama, dok "Kralju Cigana" pripada ona u WBC verziji.

Pobednik njihovog duela postaće prvi neprikosnoveni šampion teške kategorije od Lenoksa Luisa i 1999. godine.

Najbliže statusu apsolutnog prvaka u 21. veku stigao je Vladimir Kličko tokom impresivne serije odbrana svetskih titula, ali ni u jednom trenutku nije objedinio sva četiri najvažnija svetska pojasa, pošto je u najvećem delu dominacije Ukrajinca WBC šampion bio njegov rođeni brat Vitalij, danas gradonačelnik Kijeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Kličko

Ovaj rivalitet dobio je epitet "Bitka za Britaniju" zato što su obojica sa Ostrva, ali će pobednik bez tračka sumnje zavladati celim bokserskim svetom.

Džošua inače u dosadašnjoj karijeri ima 24 pobede (22 nokautom) i jedan poraz (od Endija Ruiza juniora), dok je Fjuri neporažen u 31 borbi – 30 pobeda (21 nokautom) i jedna nerešena borba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Džošua

Spremite se za spektakl!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading