"RAKETA" TUTNJI KA SAMOM VRHU: Rakić uplivao u ozbiljne vode, SLEDEĆA PREPREKA - BORBA ZA TITULU!

Autor:

Sport

11.03.2021

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Rakić impresivnom pobedom nad Tijagom Santosom popeo se uz UFC lestvicu i nastavio pohod ka zlatu u polu-teškoj kategoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rakić protiv Santosa

Objavljena je nova rang-lista izazivača elitne MMA promocije UFC u poluteškoj kategoriji, a srpski borac Aleksandar Rakić se posle pobede nad Tijagom Santosom u subotu popeo do drugog mesta liste.

To je skok za dve pozicije, pošto je 29-godišnji Srbin iz Beča pre ovog trijumfa bio četvrti.

U poluteškoj kategoriji aktuelni prvak je Poljak Jan Blahovič, koji je svoj pojas odbranio takođe u subotu nanevrši prvi poraz Novozelanđaninu Izraelu Adesanji, a očekuje se da će sledeći izazivač u kategoriji do 93 kilograma biti Glover Tešeira, aktuelni prvi izazivač.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jan Blahović, šampion u polu-teškoj kategoriji i pobednik u super-tuči sa Adesanjom

Posle Rakića na listi se nalaze Dominik Rejes, Tijago Santos i Jirži Prohaska.

Rakić posle pobede nad Santosom ima skor 14-2 u profesionalnim mečevima – devet pobeda je ostvario nokautom, jedan sabmišnom. Od dolaska u UFC ostvario je šest pobeda, uz jedan diskutabilini poraz sudijskom odlukom protiv Volkana Ozdemira.

Posle iskusnog Brazilca vrlo je verovatno da će, u slučaju još jedne pobede, priliku da se bori za šampionski naslov imati upravo Aleksandar Rakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading