(FOTO) SRPKINJA LEČI MIHAELA ŠUMAHERA! Doktorka Milana iz Vranja otkrila jednu stvar!

Autor: Republika

Sport

17.02.2021

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni vozač Formule 1 doživeo je tešku povredu glave na skijanju u decembru 2013. godine, a od tada se o njegovom zdravstvenom stanju malo zna

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Šumaher je šest meseci bio u indukovanoj komi, nakon čega su ga lekari probudili i prebacili na kućno lečenje. O stanju u kojem se zalazi sedmostruki šampion Formule 1 malo se zna.

Sporadično se pojavljuju spekulacije o tome kako se legendarni Nemac oseća, ali prave informacije o njegovom zdravstvenom stanju se čekaju godinama.

Ono što je takođe do sada bilo nepoznato je da u lečenju Mihaela Šumahera učestvuje i jedna Srpkinja! Doktorka Milana Tasić, mlada naučnica rodom iz Vranja trenutno je na Sorboni i radi u bolnici Žorž Pompidu u Parizu. Ona je deo tima koji učestvuje u lečenju Mihaela Šumahera.

 

Naravno, ona nije smela da govori o stanju u kojem se nalazi legenda automobilizma.

To su informacije o kojima ne mogu mnogo da pričam, zaista ne mogu. Još uvek se radi - rekla je doktorka koja se uključila u Jutarnji program TV Prva.

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva
Uključenje u emisiju TV Prva: Filip Čukanović i dr Milica Tasić

Ona je trenutno u timu koji klinički ispituje terapiju matičnim ćelijama, a njen rad je između ostalog fokusiran na smanjivanje smrtnosti pacijenata sa kovidom 19.

- Ja sam deo tima koji za cilj ima lečenje pacijenata koji su sa ozbiljnijom kliničkom slikom. Ako dođe do upale pluća, sami pacijenti imaju problem sa disanjem i ako dolazi do reanimacije stopa smrtnosti je od 30 do 60 odsto. Problem u plućima je tada citokinska oluja, sam cilj ćelijske terapije je smanjenje toga. Ovo kliničko istraživanje je još uvek u toku, a cilj je da se kod pacijenata specifične ćelije ubrizgavaju tri puta na 48 sati, sve dok se njihova klinička slika ne poboljša - rekla je ona.

U pitanju je intravenska transplantacija matičnih ćelija, koja se u Francuskoj već primenjuje.

- Terapija je bezbedna, što je najbitnije, i efikasnost se sada pokazuje, ne možemo još uvek ništa konačno da kažemo ali smo na dobrom putu - poručila je dr Tasić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading