SNOUBORD MAJSTORI UŽIVALI NA KOPAONIKU: Milenković treći na Evropa kupu

Autor:

Sport

12.02.2021

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matija Milenković (19), najbolji srpski snouborder, osvojio je treće mesto na Evropa kupu održanom na srpskoj planinskoj lepotici - Kopaoniku.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Matija sa peharom

Matija je do pehara i bronzanog odličja stigao fantastičnim trikom u discipline Big Air, dok je nažalost za drugi dan zakazani Slope Style morao da bude otkazan zbog guste magle.

Milenković, dvostruki osvajač Evropa kupa nadao se da će trijumfovati i pred domaćim navijačima, ali konkurencija iz Nemačke, Španije, Francuske, Alžira, Italije, Švedske, Švajcarske, Hrvatske i Slovenije je bila paklena. Pobedio je Nikola Huber iz Švajcarske, a drugi je bio Španac Aragon Hoze Antonio.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- U ovako jakoj konkurenciji takmičara biti na postolju je velika stvar. Svi finalisti su vozači Svetskog kupa, neki su bili i u finalima više puta. Švajcarac koji je slavio na Kopu ima medalju i sa Svetskog prvenstva. Generalno, prezadovoljan sam zbog sjajnog odziva kvalitetnih takmičara da dođu u moju zemlju i pokažu se u najboljem svetlu uprkos situaciji sa koronavirusom koja je paralizovala ceo svet. Međutim, naše je da se borimo i uz poštovanje epidemioloških mera se pripremamo za sledeće događaje - kaže Milenković.

 

 

 

Mladi i supertalentovani srpski sonouborder planira da nastupa na što više takmičenja širom Evrope i sveta u narednom period, naravno koliko to situacija sa koronavirusom dozvoli.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading