TOM BREJDI JE NEUNIŠTIV: Tampa Bej NOKAUTIRAO Kanzas, ispisana istorija američkog fudbala!

Autor:

Sport

08.02.2021

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi šampioni NFL-a su Tampa Bej Bakanirsi koji su u 55. Superboulu na svom terenu razbili aktuelne šampione Kanzas Siti Čifse sa 31:9 ( (7:3, 14:3, 10:3, 0:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tom Brejdi

Ispisana je istorija američkog fudbala, ali i kompletnog svetskog sporta, jer je Tom Brejdi stigao do svoje 7. šampionske titule u karijeri!

Naravno, to nikome nije uspelo u NFL, a osim što ga sada izvesno svi smatraju za najvećeg igrača ovog sporta, sa razlogom je u igri i za najboljeg sportistu stih vremena.

Iako su Kanzas Siti Čifsi u ovaj meč ušli kao favoriti, ekipa Brusa Erijansa apsolutno zasluženo je došla do pobede. Gotovo bez greške odigrali su ovaj susret Tom Brejdi i kompanija, kako u napadu, tako i u odbrani. Sa druge strane Čifsi nisu bili ni bleda senka ekipe koja je u poslednje tri godine igrala fantastičan fudbal, a prvenstveno odbrana katastrofalnim kaznama, posebno u drugoj četvrtini kada su svojim glupostima poklonili 11 poena Bakanirsima, koji su zahvaljujući tome otišli na poluvreme sa ogromnih 21:6.

Ispostavilo se da je ta četvrtina odlučujuće uticala na dešavanja na terenu. Bakanirsi su igrali sa ogromnom količinom samopouzdanja. Posle sjajnih rola Antonija Brauna i Roba Gronkovskog koje je sjajno proigravao Brejdi, potpuno je proradio Leonard Fornet, koji je tačdaunom u trećoj četvrtini doneo 28:9. Usledio je intersepšn Patrika Mahomsa, koji je kažnjen sa nova tri poena domaćina.

Poslednju šansu za povratak Čifsi su propustili na početku četvrte četvrtine. Došli su do 12 jardi od end zone Bakanirsa, ali jako loše su izveli sva četiri pokušaja i nisu uspeli da dođu do poena, čime su i definitivno predali tron ekipi sa Floride.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading