POSTAVLJENI TEMELJI USPEŠNE SARADNJE - JOŠ JEDNA POTVRDA VELIKOG PRIJATELJSTVA IZMEĐU SRBIJE I KINE: Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti sporta

Autor:

Sport

02.02.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Opšte uprave za sport Narodne Republike Kine Gou Džungven potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti sporta koji predstavlja formalizaciju i do sada uspešne, obostrane i prijateljske saradnje dve države u oblasti sporta.

RepublikaFoto: MOS
Ministar Udovičić

Time je potvrđeno strateško partnerstvo dveju zemalja, koje ima veliki i višestruki značaj.

Tokom bilateralnog sastanka koji je prethodio potpisivanju Memoranduma ministar Udovičić i direktor Gou Džungven razgovarali su i o izuzetno efektivnim ekonomskim i drugim merama koje su, zbog aktuelne pandemije, preduzele dve države kako bi podržale nacionalne sisteme sporta.

RepublikaFoto: MOS

Takođe, ministar Udovičić i direktor Gou izrazili su i za ubuduće obostranu spremnost Srbije i Kine da dodatno institucionalno jačaju već veoma bogatu saradnju i razmenjuju iskustva o razvoju i unapređenju vrhunskog sporta, sportskoj infrastrukturi i sportskom turizmu.

RepublikaFoto: MOS

Potpisivanjem ovog Memoranduma postavljeni temelji sistemske saradnje će se dodatno osnažiti i potvrditi tradicionalno dobri odnosi zasnovani na obostranom prijateljstvu i poverenju dveju zemalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading