CEO SVET TUGUJE: Velika TRAGEDIJA na Dakar reliju!

Autor:

Sport

15.01.2021

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumorne vesti stižu sa Dakar relija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Francuski motociklista Pjer Čerpin poginuo je od posledica povreda nakon pada na Dakar reliju. Čerpin je imao 52 godine, a preminuo je na putu do bolnice nakon što je doživeo težak udes na 178. kilometru trke.

To je prva velika nesreća ove godine, a i prošle godine je bio smrtni ishod u slučaju portugalskog vozača Paula Gonkalveša.

- Tokom transfera medicinskim avionom iz Džede u Francusku, Pjer Čerpin je umro od posledica povreda zadobijenih u padu sa motora - saopštili su organizatori.

Čerpin je učestvovao u svom četvrtom Dakar reliju. U nedelju je pronađen bez svesti i smešten u bolnicu u Sakaki pre nego što je prebačen u Džedu. Posle hitne neurohirurške intervencije, sproveden je u indukovanu komu i bio u stabilnom stanju kada je pripreman za transfer u Lil.

- Ja sam amater, ne želim da pobedim, već da otkrijem i upoznam predele koje ne bih nikada imao priliku da vidim. Sve je sjajno: vozim motor, živim strastveno i upoznajem samog sebe - izjavio je nedavno Čerpin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading