Dirigent pobede nad Francuzima progovorio: NE SMEMO DA STANEMO, SADA JE NAŠ TRENUTAK!

Autor:

Sport

12.01.2021

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toni Đerona sjajno je startovao na klupi Srbije pobedom nad najboljom selekcijom na svetu, ali sada upozorava da nema stajanja pred okršaj sa Grčkom.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije spremaju se za još jedan spektakl protiv Grčke

Ne samo da su "Orlovi" pobedili "Trikolore" u Zrenjaninu, već su potom otišli u Kretej i tamo remizirali, pa sada sa velikim samopozudanjem nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Sledeći protvnik nam je Grčka, protiv koje Đerona planira da iskoristi momentum uspeha protiv Francuza.

– Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao Francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da posle dva koraka, napravimo i treći – kaže selektor.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Toni Đerona želi da iscedi svaki gram potencijala iz svojih pulena

Radna etika Đeroni je očigledno jača strana, pošto je svoje pulene jutro posle pobede dočekao sa videom njihovih grešaka, željan da iscedi iz njih svaki gram potencijala.

– I dalje mislim da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastična meč. Proslavili smo malo posle večere, ali pre spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije - iskren je Španac.

RepublikaFoto: Starsport
Srbija - Francuska

Kada je reč o Grčkoj, Đerona podseća da oni nemaju igrače koji nastupaju u najvećim klubovima Starog kontinenta, ali da je u pitanju selekcija koja je u stanju da se bori svih 60 minuta.

– Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kod kuće. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Kipar sa 14. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta. To sam rekao i igračima. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo 6-7 razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta slavimo pobedu – jasan je Đerona.

 

 

 

Utakmica je na programu u sredu od 17 časova u ,,Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading