VATERPOLO KLASIK PRIPAO SRBIJI: "Delfini" SRUŠILI Mađare u borbi za prestiž!

Autor:

Sport

10.01.2021

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije su posle velike borbe savladali selekciju Mađarske sa 9:7, pa su na turniru Svetske lige u Debrecinu osvojili peto mesto.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Filipović

Golove za Srbiju, postigli su: Duško Pjetlović, Radomir Drašović, Filip Filipović po dva, Andrija Prlainović, Viktor Rašović i Nikola Dedović po jedan. Kod Mađara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Danijel Anhel i Tamas Sedlmajer sa po dva gola.

Popularni "delfini" su bolje otvorili meč, pa su golovima Duška Pijetlovića i Viktora Rašovića poveli sa 2:0. Mađari su pojačali stepen agresivnosti u odbrani, iskoristili nekoliko promašaja vaterpolista Srbije, pa su mini serijom od 3:0 u režiji Roberta Hošnjanskog, Tamaša Sedlmajera i Silarda Janšika napravili preokret 3:2.

Bilo je jasno da sledi velika borba, te da će nijanse odlučiti pitanje pobednika u duelu velikih rivala. Kristijan Manherc je pogodio za 6:5, ali je odmah zatim precizan sa igračem više bio i Nikola Dedović. Adam Nađi je iskoristio igrača više sa jedne, a Filip Filipović sa druge strane.

 

Usledila je sjajna intervencija Gojka Pijetlovića, a sjajan gol Andrije Prlainovića za 8:7. Srbiju je dva minuta delilo od dragocene pobede protiv Mađara. Sve je bilo govoto mnogo brže. Mađari su napravili grešku u napadu, Filip Filipović pogodio za 9:7 i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Izabranici Dejana Savića su i pre početka evropskog turnira Svetske lige u Debrecinu ostali bez prilike da se bore za odbranu trona, koji im je doneo mesto na Olimpijskim igrama, jer je FINA priznala rezultat između Španije i Srbije u martu mesecu, kada je Španija slavila u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading