EUFORIJA MEĐU "ORLOVIMA": Odavno nije bila ovakva atmosfera u reprezentaciji Srbije!

Autor: Republika

Sport

10.01.2021

05:21

Srbija je uspela da napravi novi podvig! Posle pobede nad Francuskom u Zrenjaninu, rukometaši Srbije su na gostovanju u Kreteju odigrali nerešeno sa moćnim protivnikom, a jedan od heroja bio je Vladimir Cupara.

Rukometni savez Srbije
Vladimir Cupara

Golman "orlova" je u poslednjoj sekundi uspeo da odbrani udarac kojim je Srbija sačuvala 26:26.

- Sada je jasno da pobeda u Zrenjaninu nije bila slučajna. Vidi se dobar rad i dobra priprema za utakmice. Želja je uvek bila prisutna kod nas, uvek smo hteli da igramo za reprezentaciju i davali 100 odsto. Taktika i dobra pripreme urodile su plodom protiv velike, velike Francuske- rekao je Cupara, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometaši Srbije osvojili su tri boda iz dve utakmice protiv Francuske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Nijedan igrač na svetu ne bi mogao da poželi više i bolji start kvalifikacija. Svi smo dali sve što smo imali. Imamo još dosta prostora za napredak i to je ono što me mnogo raduje- rekao je Cupara.

Cupara je otkrio šta mu je prolazilo kroz glavu tokom poslednjeg napada Francuza.

Starsport

- Vidi gde je lopta, idi na nju, odbrani, slavi. Šteta što nismo pobedili. Svi su skočili u blok da mu otežaju šut. Cela odbrana je odradila vrhunski posao- rekao je Cupara.

Osvojen bod u Francuskoj je "kao kuća", rekao je Ilija Abutović.

- Da nam je neko rekao da ćemo uzeti tri boda Francuzima iz dve utakmice, ne bih mu poverovao. Ovo je jedna zdrava, super ekipa, to me raduje. (Selektor) Toni radi odličan posao. To je to, španska škola, sve je u detaljima- rekao je Abutović.

 

- Marsi (Marseniću) i meni je malo trebalo da se uigramo, bili smo zajedno godinama. Imamo odlične golmane, igramo super odbranu. Dogovaramo se. Za odbranu je najbitnija želja, a kada tu dodaš i malo znanja, onda to ispadne jako dobro. Kada osetiš sigurnost, kada vidiš taj naboj i atmosferu, onda se dešavaju ovakve stvari- istakao je on.

Reprezentacija Srbije u sledećem meču kvalifikacija igra protiv selekcije Grčke, 13. januara u Zrenjaninu.

Komentari (0)

Loading