"DELIJE" NA IGLAMA ZBOG NAJBOLJEG: Pitali su Srbina da li dolazi u Zvezdu, reprezentativac odgovorio kao IZ TOPA!

Autor:

Sport

08.01.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Starsport
"Delije" na rukometu

Petar Nenadić, najbolji srpski rukometaš, rekao je za "Mocartsport" da ne razmišlja o potpisu za Crvenu zvezdu, već da bi voleo da završi karijeru u mađarskom Vespremu.

On je najpre govorio o reprezentativnim temama i "sistemu" koji već duže vreme nedostaje Srbiji.

- Želja mi je da pomognem, da se napravi konačno sistem. Plan je da odigram godinu dana u reprezentaciji, da se postave stvari na svoje mesto, da mladi dobiju šansu. Imamo talenta, samo je potrebno da se vode na pravi način. Drago mi je što je stranac došao na mesto selektora Srbije. Poznajem Tonija Đeronu, znam njegov sistem rada, kao i španskih trenera. Oni su posvećeni rukometu, znaju ga odlično, rade dosta sa igračima, razgovaraju. Naravno, ovo je dugotrajni proces, treba vremena, ne može sve preko noći da se promeni, ali mi je drago da su osnove postavljene. Nisam ja bitan, sistem je najvažniji - rekao je Nenadić. 

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Petar Nenadić

Nakon Evropskog prvenstva, Petra Nenadića nije bilo na spiskovima selektora.

- Možda je to malo grubo što ću reći, ali sam došao u situaciji da ne mogu da radim sa našim trenerima. To je toliki ego kod njih da je to neverovatno. Najgore što taj ego ne donosi ništa dobro ni timu, igračima, a ni njima samima. Bio sam umoran od blaćenje preko medija. Uvek taj januar dođe, krah na velikim takmičenjima, traženje dežurnog krivca, prljav veš počne da izlazi na površinu. Bilo je tu svega. Bolele su me priča da smo mi igrači izdajnici, da bolje igramo igramo u klubovima, da ne želimo da igramo za nacionalni tim. Tvrdim da svi jedva čekamo da igramo za reprezentaciju. Od 2012. godine i srebra u Beogradu, umesto da se podignemo na viši nivo, mi smo tonuli sve niže i niže. U inostranstvu vas trener gleda pre svega kao čoveka, a onda tek rukometaša, pokušava sa izvuče najbolje od vas. To nije slučaj kod nas i zato sam napustio reprezentaciju - istakao je Petar Nenadić.

O povratku u Srbiju i to među crveno-bele (ponikao u Crvenoj zvzedi gde se kao i njegov otac Velibor tretira kao legenda kluba) ne razmišlja mnogo, mada kako "kaže nikad ne reci nikad."

- Iskreno, ne! Nikad ne reci nikad, ali... Želja mi je da karijeru završim u Vespremu. Sin mi je pošao u srpsku školu u Budimpešti, pa bih voleo ovde da ostanem - istakao je Nenadić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading