NEOČEKIVAN MEČ: Korona zaustavila Dakua, Avdić novi protivnik Nikoliću u boks noći na Dorćolu!

Autor:

Sport

17.12.2020

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona nastavlja da uzima danak u raznim oblicima, od natragičnijih gde nestaju ljudski životi, do svih mogućih karika koje čine sadržaj naše egzistencije.

RepublikaFoto: promofoto
Marko Nikolić

Svakodnevno stižu informacije o otkazivanju brojnih sportskih takmičenja širom planete, sve izazvano COVID-om 19, što nije mimoišlo ni boks spektakl koji je zakazan na beograskom Dorćolu u dvorani "Milan Gale Muškatirović " 18. decembra 2020. sa početkom u 19 časova.

U glavnoj borbi večeri (poluteška kategorija) srpskom bokserskom asu, WBC šampionu Mediterana Marku Nikoliću na megdan je trebao izaći protivnik iz Holadnije Faruk Daku, ali je pre ulaska u avion za Beograd dobio rezultat testa na kome je stajalo da je pozitivan na virus korona. Ipak i na sreću kako čelične pesnice srpskog boksa Nikolića tako i svih ljubitelja plemenite veštine koji su ovaj susret isčekivali sa velikim žarom, meč na Dorćolu koji znači nove poene za svetsku rang listu neće biti otkazan. Uz veliku akciju organizatora ove boks revije pronađena je zamena, tako da će u ring u bitku protiv Marka ući predstavnik Bosne i Hercegovine Ermin Avdić koji ima profi skor od 12 pobeda i osam poraza.  

 

- Iskreno nisam očekivao da će doći do otkaza Dakua i da će se dan pred meč ući u tenziju i tešku situaciju koja preti otkazivanjem meča za koji sam se spremao svim srcem, izgarao svakodnevno u sali. Na svu sreću i sposobnost mog menadžera Luke Popovića nađen je novi protivnik, istina ne onaj za kojeg sam se spremao, ali mogu samo reći da mirne glave isčekujem trenutak ulaska u ring u dvorani "Milan Gale Muškatirović" gde ću kao što i uvek činim dati sve od sebe i verujem izaći kao šampion – istakao je Nikolić.

Rejting meč u osam rundi između našeg Marka (koji juri 27 uzastopnu pobedu bez poraza) i Avdića, kao i sve uvodne borbe, među kojima i dve dame Saide Bukvić (Srbija) i Oksane Romanove (Ukrajina), biće emitovani u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight sa početkom u 19 časova, bez prisustva publike zbog epidemioloških mera usled pandemije izazvane virusom korona. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading