PRESEDAN: Izmenjena pravila, Srbija ne brani trofej Svetske lige!

Autor:

Sport

11.12.2020

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo reprezentacija Srbije neće biti u prilici da brani titulu u Svetskoj ligi osvojenu prošle godine u Beogradu zbog nove promene sistema takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Španije i Srbije

Čelnici Svetske federacije (FINA) u oktobru su doneli odluku da se takmičenje nastavi u januaru, kao i da se poništi jedini četvrtfinalni meč između "delfina" i Španaca, koji je 10. marta u Beogradu dobila "crvena furija" sa 13:11.

Kako je saopšteno, sistem igranja u Svetskoj ligi ponovo je promenjen, pa je odluka iz oktobra da se takmičnje završnice evropskog dela Svetske lige održi kroz turnir osam selekcija podeljenih u dve grupe, promenjena.

Turnir će se održati u Debrecenu od 8. do 10. januara, a prvog dana će biti odigrani četvrtfinalni susreti Grčka - Francuska, Italija - Mađarska i Hrvatska - Crna Gora.

Reprezentacija Srbije igraće sa Španijom za prestiž, ali će biti aktuelan rezultat postignut u martu. Vaterpolisti Srbije igraće zatim za plasman od petog do osmog mesta. Rival će da bude poraženi iz duela Grčka - Francuska, a poslednjeg dana, 10. januara se igra za plasman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading