Ojačati sport srednjoškolaca

Autor:

Sport

08.12.2020

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija akcija ”Sam se snađi u kući sportski rekvizit potraži” je najnovija akcija Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, koju sprovode Beogradska asocijacija za školski sport i Savez za školski sport Srbije. Licencirani instruktori osmislili su vežbe kod kuće za decu srednjoškolskog uzrasta sa rekvizitima, koji su sastavni deo svakog doma.

RepublikaFoto: SSSS M. Bozic
Vesna Cilerdžić, Dragana Pešić Belojević i Željko Tanasković

Gradska sekretarka Dragana Pešić Belojević, predsednica školskog sporta Beograda profesorka Vesna Ćilerdžić i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, složni su da su ovakvi projekti odlični u neobično vreme pandemije virusa, koja je zadesila i našu zemlju.

Projekat se sastoji iz tri faze, što podrazumeva izradu edukativnog filma, obilazak srednjih škola u svim opštinama Beograda, gde se radi edukacija a nakon toga sledi nagradni online konkurs gde će učenici sami osmisliti koje su to vežbe prikladne u kućnim uslovima.

- Projekat je sam po sebi došao iz praktičnih razloga u trenutnom vremenu u kojem smo se našli a analizom je utvđeno da deca srednjoškolskog uzrasta najviše ispaštaju u vremenu pandemije kada je u pitanju fizičko vežbanje. Cilj projekta je da deci na zabavan način predstavimo vežbanje kod kuće i motivišemo ih na pokret, koji je jako bitan za zdravlje i pravilno odrastanje – istakla je profesorka Vesna Ćilerdžić.

Projekat je besplatan za sve srednjoškolce, realizacija je počela u novembru u trajaće do kraja decembra.

RepublikaFoto: SSSS M. Bozic

- Nevidljivi neprijatelj je poremetio dosta toga. Ipak, borimo se, smišljamo razne načine, kako deca ne bi bila neaktivna. Utisci klinaca na ovu akciju su veoma dobri. Učesnici će dobiti majice i lopte i imaćemo online predavanja. Snimljeno je šest klipova, sa isključivom temom sporta, koji traju po 20 minuta i biće veoma korisni – istakao je Željko Tanasković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading