PAO JE SVETSKI PRVAK PRED SRPKINJAMA: Herojska pobeda za Andreu Lekić i savršen start Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

05.12.2020

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je napravila ogroman podvig na startu Evropskog prvenstva u Danskoj pošto je srušila aktuelnog prvaka sveta, selekciju Holandije sa 29:25.

RepublikaFoto: EHF EURO
Srbija - Holandija

Holanđanke su ušle u meč kao veliki favoriti, u prvom poluvremenu su prvakinje sveta sjajno koristile greške naših devojaka, a najvažnija karika na startu meča im je bila Tes Vester koja je odbranila nekoliko neverovatnih šuteva.

Mučile su se Srpkinje da uspostave ritam u napadu, a prednost Holađanki je rasla, a onda se desio najgori mogući scenario - teška povreda Andree Lekić koja je potpuno dekoncentrisala naše devojke.

Bek reprezentacije Srbije povredila je, najverovatnije, Ahilovu tetivu i izneta je na nosilima sa terena. Dešavanja na terenu u finišu poluvremena gotovo da niko sa klupe nije pratio, Holanđanke su otišle na poluvreme sa ogromnom prednošću od 15:9.

A ono što je usledilo u drugom periodu igre je malo ko očekivao...

Slično je počelo i u nastavku, činilo se da će svetske šampionke bez većih problema privesti meč kraju jer su vodile 22:16 na 17 minuta do kraja, ali tada srpska ekipa kreće da se budi.

 

Sve je počelo čvršćom odbranom i fantastičnom Jovanom Risović koja je vezala nekoliko odbrana, a Srpkinje su napravile seriju 8:0, a potom su bile nezaustavljive.

Igrala je Srbija rizično u drugom poluvremenu, sa igračicom više i praznim golom. Krpež  i Stojiljković su odigrale sjajnu završnicu, a Risović je do kraja "čuvala leđa".

Kod pobednika najefikasnija bila je sjajna Katarina Krpež koja je postigla 12 golova. Stojiljković i Janjušević postigle su po tri gola. Na drugoj strani najefikasnija je bila Snelder sa pet golova.

Velika pobeda Srbije nakon što su rukometašice bile u izolaciji pred meč, a sledeći izazov je Mađarska u nedelju od 16.00.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading