BIZARNA PRAVILA BOKSERSKOG SPEKTAKLA: Tajson će pod OVIM uslovim ponovo u ring!

Autor: M. S.

Sport

27.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na subotnjoj borbi neće biti pobednika niti sudija, zabranjeni su nokauti, a ako se neko povredi, meč će biti prekinut.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Legendarni Majk Tajson

Meč decenije između legendarnog Majka Tajsona (54) i Roja Džonsona džuniora (51) obeležiće bizarna pravila. Čelični Majk će se u noći između subote i nedelje vratiti u ring posle 15 godina u Stejpls centru u Kaliforniji, a njihov susret će ličiti na sve, osim na profesionalnu borbu.

Na ovom meču neće biti pobednika niti sudija, a zabranjeni su i nokauti. Veterani će se boriti osam rundi po dva minuta, umesto standardnih tri. Takođe, ako neko bude povređen tokom meča, borba se odmah prekida. Ova pravila je donela nadležna komisija Kalifornije, a saopštio ih je njen član Endi Foster. On je tom prilikom istakao da na ovaj način žele da zaštite borce koji nisu cvetu mladosti.

- Sudija neće biti meču. Rekao sam im, ako bude bilo kakvih posekotina, meč će se automatski prekinuti. Kako neće biti sudija, meč će automatski završiti bez pobednika, osim ako neko od njih ne bude mogao da nastavi. Ova pravila smo morali da donesemo jer su Majk Tajson i Roj Džons slabog zdravlja i nismo želeli da rizikujemo - rekao je Foster.

Borci smeju da puše marihuanu

I dok su brojna uobičajena pravila boksa zabranjena, Majk Tajson i Roj Džonson moći će da konzumiraju marihuanu pred borbu, saopštila je Svetska antidoping agencija. Njima će se progledati kroz prste ukoliko im budu našli marihuanu u urinu, što je za Majka gotovo izvesno da će se desiti jer ima zasade marihuane na plantaži u Kaliforniji, gde je to legalno.

Ovaj sistem takmičenja se ne sviđa šefu UFC Dejnu Vajtu. On je istakao da se tako gubi poenta boksa.

- Ne znam ni šta da kažem na to. Ne znam ko je favorit, ne znam ko će pobediti, jako je teško da se prognozira. Kada su oni poslednji put ušli u ring? Nema nokauta? Previše opasno? Kako se to sprovodi? Voleo bih da se kladim na to, kao neki jači sparing. To neće biti prava borba - zaključio je Vajt.

Inače, oni koji budu želeli da gledaju ovu revijalnu borbu moraće da plate 50 američkih dolara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading