RUKOMET SE VRATIO KUĆI: Loznica predvođena legendama i decom grada neporažena u ligi!

Autor:

Sport

22.11.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukomet se vratio kući, na staru poznatu adresu! Grad Loznica godinama je bila sinonim za odlične sportske rezultate, bilo da se radi o fudbalu, boksu ili nečem trećem. Ipak, jedan sport koji je građanima Loznice donosio velike radosti u prošlosti, bio je na konopcima, ali uz pomoć grada i legendi kluba na staze slave ponovo dolazi Rukometni klub Loznica!

RepublikaFoto: RK Loznica
Slavlje rukometaša Loznice

Ove sezone, "zeleni" se takmiče u Prvoj ligi Centar i trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli sa svih pet pobeda iz isto toliko utakmica. Veliku zaslugu za ovakve rezultate, imaju igrači koji su u nekim prošlim vremenima, pronosili slavu lozničkog rukometa širom stare Jugoslavije.

Jedan od njih je i trener trenutno "nepobedivih", gospodin Milan Nedeljković (41) koji je prihvatio poziv da rukometu u Loznici vrati stari sjaj i trenutno mu ide više nego dobro.

Rezultati RK Loznica u Prvoj ligi Centar:

Partizan 2 - Loznica 26:29

Loznica  - Rakovica 30:20

Metaloplastika 2 - Loznica 27:29

Loznica - Radnički Obrenovac 34:28

Loznica - Sinđelić 31:24

- Klub je bio u totalnom raspadu, govorilo se o gašenju, ali ljudi koji vole rukomet u Loznici uz veliku pomoć grada, pre svega gradonačelnika Vidoja Petrovića odlučili su da promene stvari. Legende su se vratile u klub, napravile Upravni odbor i sada nam je dugoročan cilj da afirmišemo mlade igrače i da se u bliskoj budućnosti plasiramo u Superligu Srbije - rekao je Milan Nedeljković za naš portal.

DECA GRADA

Bivši rukometaš, a sada iskusni stručnjak ponosan je posebno na jednu činjenicu.

- Drago mi je što mogu da kažem da kompletan prvi tim čine igrači koji su rođeni u Loznici i koji znaju kako se treba boriti za grb i dres svog grada. Takođe, u drugom timu su igrači do 18 godina, i naravno i tamo imamo sve Lozničane - zaključio je trener "zelenih" za naš portal.

Nedeljković: Posebna zahvalnost gradonačelniku Vidoju Petroviću!

Trener RK Loznica Milan Nedeljković smatra da se ništa od ovoga ne bi desilo da gradonačelnik Vidoje Petrović nije prepoznao značaj rukometa, a potom i ostalih sportova u ovom gradu.

- Gradonačelnik Vidoje Petrović pruža podršku svim sportistima u Loznici, njegova uloga u razvoju sporta u ovom gradu je ogromna, drago mi je što je pokazao da želi da vrati stari sjaj svih sportova u Loznici - istakao je Milan Nedeljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading