Maljković i Arunović u poseti treninzima Instituta za ženski sport

Autor:

Sport

07.11.2020

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besplatni treninzi za devojčice obezbeđeni u Vizuri.

RepublikaFoto: Institut za ženski sport
Marina Maljković i Zorana Arunović

Institut za ženski sport iz dana u dan raste i širi se, kako po broju malih polaznica, tako i po broju sportova i lokacija, pa samim tim i besplatnih termina za fizičku aktivnost devojčica. Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković i idejni tvorac Instituta iskoristila je dolazak u Beograd na okupljanje seniorske reprezentacije i posetila je zajedno sa ambasadorkom Instituta Zoranom Arunović lokaciju Vizura - Tošin bunar, na kojoj devojčice mogu besplatno da treniraju košarku, odbojku, atletiku i ritmičku gimnastiku. 

- Institut za ženski sport u ovim teškim vremenima nastoji da devojčicama omogući besplatan sport, besplatnu aktivnost uz sve mere predostrožnosti i zaštite od virusa. Devojčice moraju da stiču naviku da se bave sportom, jer je sport bitan za njihov razvoj. Krenuli smo pre mesec i po dana ovde u Vizuri sa besplatnim košarkaškim, odbojkaškim, atletskim, fudbalskim, džudo i treninzima ritmičke gimnastike, radimo i Aranđelovcu - karate, Kikinda i Ivanjica - streljaštvo, Vršac - košarka i svuda gde nam se otvaraju vrata, vrlo rado ćemo dolaziti i pokretati besplatne treninge. Već imamo najave za nove lokacije u Beogradu, Zrenjaninu i Požarevcu. Ako želimo da imamo zdravo društvo, moramo da učimo nove generacije da se zdravo razvijaju. To je suština, jer nam je drago da na treninge Instituta dolaze devojčice iz različitih socijalnih sredina i da se sve one lepo druže i uče one najlepše stvari iz sporta. Ubeđena sam da će ovaj projekat, vrlo brzo krenuti da daje i konkretne rezultate, a to je veliki porast broja zainteresovanih devojčica koje žele da se  bave sportom i pored trenutne situacije sa koronavirusom - istakla je Marina Maljković.

Zorana Arunović je jedna od ambasadorki, koja je sa zadovoljstvom prihvatila ulogu. Naše trofejne sportistkinje treba da budu uzor mladim generacijama i neko na koga treba da se uvek ugledaju.

RepublikaFoto: Institut za ženski sport

-Srećna sam što sam danas ovde i drago mi je da sam deo priče, koja je dugoročnog karaktera i verujem da ćemo tek razvijati i širiti mrežu na nacionalnom nivou. Isto tako, naglasila bih da vidim sebe u Institutu nakon završetka karijere, u periodu tranzicije sa terena u sportskog radnika, jer sam spremna da preuzmem tu odgovornost, koju me je sport naučio. Zahvaljujem se svima koji podržavju i omogućavaju rad Instituta, a želim posebno da pomenem Marinu koja je svojom energijom povukla najbolje sportistkinje da se investiraju u ovo. I mala napomena, ako zbog epidemiološke situacije dođe do promene okolnosti, ambasadorke su već spremne da pokažu svoju odgovornost i u tom segmentu i na sve načine podrže prelazak na online platforme i realizaciju ZOOM treninga - rekla je Zorana Arunović.

RepublikaFoto: Institut za ženski sport
Tekst potpisa

U proteklih mesec i po dana na lokacijama Instituta za ženski sport treniralo je više od 200 devojčica u Beogradu i širom Srbije.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading