VOLIMO DA SMO NAJBOLJI: Mladen Kecman, predsednik rvača Radničkog prezadovoljan sezonom!

Autor:

Sport

27.10.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski rvački klub Radnički nastavio je sa sjajnim uspesima u ovom sportu. I zvanično su postali prvaci Srbije u dve kategorije, juniorskoj i za mlađe seniore.

RepublikaFoto: Promo foto
Mladen Kecman

- Iza nas je neobična sezona, sezona u kojoj su svi imali dodatnog nevidljivog rivala, virus koronu. Ipak, kako i nama tako i drugima, bilo je perioda sa manje treninga. To nas nije omelo u nameri da budemo najbolji. Radilo se po kućama, napolju i kada je dozvoljeno u halama. Momci su verovali u sebe i medalje su stigle. Volimo da smo najbolji – istakao je sportski direktor kluba sa Crvenog krsta, Mladen Kecman.

Kecman koji obavlja i funkciju člana Izvršnog odbora Rvačkog saveza Beograda i potpredsednika SSA, osvrnuo se i na aktuelnu situaciju u sportu.

- U periodu kada je svakome omogućeno pravo na demokratiju, odnosno da kaže šta hoće, pojedinci to koriste za neosnovane kritike. Ne mogu da se ne osvrnem na to da moji idoli i ja nismo imali ni približno ovakve uslove za bavljenjem sportom. Protekli period je zlatno doba, ne samo u rvanju nego i u svim ostalim sportovima. Kao doktor nauka u sportu, dugogodišnji reprezentativac i učesnik Olimpijskih igara, smatram da imam pravo da stanem na put bilo kakvim napadima i insinuacijama na temu nekvalitetnog rada. Posebno, kao uspešan privrednik, osećam ogroman rast i uspeh privrede za koju je isključivo zaslužan predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić – poručio je Kecman.

- Svidelo se to nekome, ili ne, dela govore u ime onih koji ih čine. Neću da idem u širinu i navodim šta je sve od sportskih objekata i kompleksa renovirano, ili vraćeno na korišćenje sportistima, ali ću samo ukratko da potsetim one sa "kratkim pamćenjem" da je do pre osam godina bilo normalno da deca treniraju u hladnim salama, da nema struje u sali, bez opreme, bez priprema, učešća i organizacije velikih međunarodnih takmičenja.

RepublikaFoto: Promo foto

Čelnik rvača Radničkog, nadovezao se u podršci predsedniku Republike Srbije.

- Činjenica da je gospodin Vučić ima mnogo više sluha za sportiste, od njegovih prethodnika, neko je ko voli sport, poštuje ga i, što je vrlo važno, poznaje. Nisam čuo da je u prethodnom periodu preskočio priliku da pomogne bilo kom sportu, koji je bio u problemima.

Na kraju i o uspesima rvanja u Srbiji.

- Da se vratim na rvanje, sport u kome sam čitav život, koji odlično poznajem i čije sam sve faze "nemanja uslova" prošao, da li kao takmičar, ili kao trener, funkcioner, gledalac, navijač. Organizacija Svetskog prvenstva u rvanju, planirana za decembar 2020. godine ne bi bila ni u planu, bez podrške predsednika države i njegove vizije u jednom od najtežih perioda usled pandemije korona virusa. U vreme kada se bori sa političkim silama i ekonomskim problemima, prvi čovek Srbije rešava i, za nas, nerešive probleme. U priči oko dobijanja organizacije svetske smotre za seniore ne smem da izostavim učinak oštroumnog i iskusnog predsednika Rvačkog saveza Srbije, Željka Trajkovića. Čovek je u trenutku odlaganja OI u Tokiju došao na odličnu ideju, koja je podržana od predsednika Svetske rvačke federacije i člana IO MOK-a gospodina Nenada Lalovića i iskoristio priliku da se kandiduje za organizaciju takmičenja. Mi u rvanju znamo šta to znači za ovaj sport – zaključio je Kecman.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading