MAKSIMALNIM UČINKOM OD OSAM UZASTOPNIH POBEDA: Borković i zvanično postao ŠAMPION TCR ISTOČNA EVROPA!

Autor:

Sport

25.10.2020

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon osam uzastopnih pobeda i maksimalnog učinka od 200 bodova u generalnom plasmanu, Dušan Borković je posle poslednjeg trkačkog vikenda na Hungaroringu i zvanično postao šampion TCR Istočna Evropa 2020.

RepublikaFoto: Promo foto

Najbolji srpski automobilista ostaće zapamćen i kao prvi vozač koji je ovaj šamponat završio pobedom na svim trkama i osvojio sve pol pozicije. Njegovom M1IRA timu iz Mađarske pripala je timska šampionska titula, a u pojedinačnoj konkurenciji Borkovića prate drugoplasirani Mikica Vesnić i Čeh Jahim Galaš.

RepublikaFoto: Promo foto

Iako Hungaroring praktično nije imao takmičarski značaj za našeg asa jer je titula šampiona bila izvesna već u Brnu, vozač M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom je i u Mađarskoj demonstrirao sjajnu vožnju i sve protivnike ostavio daleko iza sebe na obe trke. Hyundai je i ovog vikenda bio najteži i sa 97,5% snage motora, što nije sprečilo našeg asa da ima najbolji krug u kvalifikacijama i time obezbedi pol poziciju na obe trke, a onda u svom maniru vikend završi još jednim maksimalnim bodovnim učinkom.

RepublikaFoto: Promo foto

- Presrećan sam zbog titule, ali i zbog toga što sam od ove sezone, koja je zbog pandemije izgledala potpuno beznadežno, uspeo da izvučem maksimum. Zahvalan sam svom NIS Petrol i M1RA timu koji je besprekorno funkcionisao u svakom momentu i iznad svega bih voleo da saradnju nastavimo i dalje. Posebnu zahvalnost kao i uvek dugujem svojim sponzorima i fanovima koji su uvek uz mene. Ponude za sledeću sezonu su već počela da pristižu, ali poučen ovogodišnjim iskustvom, mislim da će konačna odluka da sačeka još neko vreme- rekao je Borković nakon trke.

RepublikaFoto: Promo foto

Pored titule šampiona TCR Istočna Evropa, Dušan Borković je ove godine postao i pobednik 53.Srbija relija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading