SASTALI SE UDOVIČIĆ I VUČEVIĆ: Podrška mladima i omladinskom aktivizmu!

Autor:

Sport

19.10.2020

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i koordinatorom saveza udruženja Omladinske Prestonice Evrope Novi Sad (OPENS) Vukašinom Grozdanovićem povodom planiranja budućeg rada OPENS-a.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vanja Udovičić

- Ponosni smo što su Novi Sad i naša država epicentar evropskih omladinskih dešavanja i vodeća omladinska destinacija u ovom delu Evrope. Kreativnost i entuzijazam mladih su naša dodatna snaga da zajedno stvaramo još bolje uslove za razvoj omladinskog aktivizma i delotvorno učešće mladih u društvenom životu. Ministarstvo omladine i sporta će, kao i do sada, uvek biti tu da podrži dobre ideje i inicijative mladih i pomogne im da jačaju svoje organizacije, negujući prave vrednosti - izjavio je ministar Udovičić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

OPENS, uz podršku Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uspešno realizuje program koji uključuje preko pola miliona mladih iz cele Evrope i promoviše: energiju mladih ljudi kroz isticanje pozitivnih primera među mladima, Evropu i evropske vrednosti, negovanje raznolikosti mladih, podsticanje učešća mladih u političkom životu, jačanje omladinskih organizacija i razvijanje inkluzivne omladinske politike. Novi Sad je, takođe, izabran da bude i Evropska prestonica kulture 2021. godine

RepublikaFoto: Privatna arhiva

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading