Rat može da počne: Zakazana tuča godine, BRITANAC BRANI TITULU PROTIV "RASISTE"!

Autor:

Sport

17.10.2020

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle skoro godinu dana pregovora, Entoni Džošua konačno če ispuniti svoju obavezu prema izazivaču Kubratu Pulevu, protiv koga će braniti pojaseve u WBA,IBF, i IBO teškaškim kategorijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Džošua

Uprkos optužbama o rasizmu koje su potekle iz kometara Puleva tokom jednog intervjua, gde je rekao da je Anglo-Afrikanac Džošua "bolje pocrneo od njega", tuča između trostrukog šampiona i prvog izazivača konačno će se održati!

Kako je preneo bokserski promoter Edi Hern, britanska gromada i bugarski veteran sastaće se 12. decembra u londonskoj "O2" areni.

Za ljubitelje boksa ovaj susret biće prava poslastica, iako kladionice Džošuu već vide kao jakog favorita.

Činjenica je da Entoni Džošua ima skor od 23-1, ali je takođe činjenica da on na poslednje dve tuče sa veoma potcenjenim Endijem Ruizom nije izgledao spektakularno. Posebno se ističe jedini poraz u karijeri koji mu je meksički borac naneo u januaru 2019. godine, kada ga je završio tehničkim nokautom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Ruiz jedini je čovek koji je zaustavio Entonija Džošuu

Sa druge strane, Kubrat Pulev ima 39 godina, ali i skor od 28-1, kao i pobednički niz od osam trijumfa za redom. Poslednji poraz Pulev je doživeo upravo u "O2" areni, kada ga je Vladimir Kličko pobedio odlukom sudija.

Oba borca imaju dinamit u šakama, brada Bugarina deluje čvršće od Džošuine, ali je Englez osam godina mlađi i daleko bolji tehničar, tako da je spektakl gotovo zagarantovan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading