GRBIĆ I GERIĆ 20 GODINA OD SIDNEJA: Bili smo otpisani, a uzeli smo zlato!

Autor: Marija Stefanović

Sport

02.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije verovao da ćemo osvojiti zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, pa ni mi sami, otkrili su za Srpski telegraf legendarni odbojkaši Nikola Grbić (47) i Andrija Gerić (43).

Nikola Grbić

Naša reprezentacija se u Australiji okitila najsjajnijim odličjem na Igrama i to nakon trijumfa nad Rusijom sa 3:0 u velikom finalu. Međutim, na 20. godišnjicu od velikog uspeha našeg tima, Grbić priznaje da put ka pobedničkom postolju nije bio nimalo lak.

- Mi smo na ovom takmičenju bili poraženi u grupnoj fazi od Rusije (3:1) i Italije (3:2), a to su nam bila dva glavna protivnika. I nakon toga smo bili poprilično demotivisani. Pored odbojkaških stručnjaka i navijača, ni mi sami nismo više verovali u uspeh. Srećom, uspeli smo da skupimo snagu i da se vratimo. Napravili smo istorijski uspeh za našu zemlju - objasnio je Grbić.

Poen Vladimira Grbića (49) u poslednjem setu, kada je izašao van terena da spase loptu i nakon toga postigao poen, uvršten je u pet neverovatnih poteza u istoriji Igara. Međutim, Nikola je kazao da je tad znao da će biti šampioni.

- Ljudi će uvek pamtiti taj poen jer je izveden u finalu Olimpijskih igara. Sećam se da je posle tog poteza bio tajm-aut, ali ja sam znao da je tad meč završen. I rekao sam da ih dobijamo - istakao je Grbić.

Bivši srednji bloker Andrija Gerić kaže da uvek s velikim emocijama priča o medalji iz Sidneja.

- Uvek mi je drago kad se setim te medalje i kad vidim bivše saigrače. To mi je definitivno najveći uspeh u karijeri i put ka medalji nikada neću zaboraviti.

- Sećam se da su nam pripreme bile veoma naporne i da smo baš dosta radili. Na kraju se taj radi i isplatio, postali smo šampioni - kazao je Gerić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading