VELIKI PROJEKAT: Potpisan Memorandum o saradnji između kompanije Arena Channels Group i Predstavništva Rossotrudničestva u Srbiji!

Autor:

Sport

09.09.2020

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Ruskom domu u Beogradu svečano je potpisan Memorandum o saradnji između kompanije Arena Channels Group d.o.o i predstavništva Rossotrudničestva u Srbiji.

RepublikaFoto: Veljko Petrović
Potpisivanje Memoranduma u Ruskom domu

- Za mene je velika čast potpisivanje sporazuma Arene i Ruskog doma u Beogradu. Srbiju i Rusiju vezu duge i prijateljske veze. Ono sto nam je zajedničko je vera, istorija, ono sto je važno u današnje vreme i naše vrednosti. Nadam se da će ovi zajednički projekti doprineti boljem upoznavanju, kulture i običaja dva naroda. Insistiraćemo da osetimo jedne druge, kada sam došla u Srbiju, nisam znala njenu istoriju, koja je izuzetna.

 

Pojedinci iz Srbije su za rusku istoriju učinili nešto neponovljivo- rekla je Nadežda Kuščenkova na potpisivanju Memoranduma ispred Rossotrudničestva.

RepublikaFoto: Veljko Petrović

Ona se dotakla vekovnog prijateljstva srpskog i ruskog naroda i izrazila ogromno zadovoljstvo povodom saradnje...

- Hvala vam na svemu što činite, hvala za emocije prema Rusiji i ruskoj kulturi. Te emocije su uzajamne i to mogu da kažem u ime svih kolega iz Ruskog doma. U Skupstini grada potpisan je ugovor o saradnji i velika mi je čast sto sam imala zadovoljstvo da obavestim ruskog ambasadora i Gorana Vesića zbog našeg sporazuma koji sada potpisujemo- zaključila je Kuščenkova.

Direktor Arena Channels Group d.o.o Nebojša Žugić je najavio program bogat dokumantarnim serijama koje će Rusiju i Srbiju još više ujediniti.

RepublikaFoto: Veljko Petrović

- Ja sam veoma srećan i zadovoljan sto smo ovde, veliko mi je zadovoljstvo što smo ovde. Arena je pokrenula turistički kanal o Srbiji, ali odlucili smo da krenemo i priču o prijateljima našeg naroda, a svakako da je najveći Srbija. Srbija dobija veliku podršku u celom svetu od Rusije, naši predsednici su veliki prijatelji i ovo je sigurno pravi put da otpočnemo saradnju. Srbi koji vole Rusiju i Ruse malo znaju o našem bratskom narodu i mi ćemo se ti truditi da preko naše televizije i dokumentarnih serijala prikažemo ne samo istoriju Rusije, nego zajednicku istoriju dva naroda. Najbolji način poboljšanja odnosa dva naroda je spajanje kultura, istorije, sporta. Ovo je dugačak projekat, ima materijala da ovaj projekat živi zauvek. Generacije će nastaviti i gajiti ovaj odnos. Još jednom ponavljam, ovde sam sam poslovno i sa velikim zadovoljstvom. Želim vam svima uspeh u ovom projektu- rekao je Žugić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading