Nastavlja se DOMINACIJA Dušana Borkovića!

Autor:

Sport

05.09.2020

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast.

RepublikaFoto: Promo
Dušan Borković

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je još jednu blistavu pobedu u TCR Istočna Evropa i osvojio novih 25 bodova na prvoj trci na stazi Brno u Češkoj. U generalnom poretku naš as dominira, sa do sada osvojenih, maksimalnih 125 bodova.

Nakon odličnih kvalifikacija i osvojene pol pozicije u obe trke, Borković je sjajnim startom i odličnom vožnjom tokom cele trke čvrsto držao prvu poziciju i kroz cilj prošao sa gotovo osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sandra Soubeka, koji je iza sebe ostavio Poljaka Jablonskog.

RepublikaFoto: Promo
Borković u Češkoj

Naš vozač M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom i danas je bio nezaustavljiv, sada je već izvesno, u osvajanju titule šampiona TCR Istočna Evropa.

“Zadvoljan sam vožnjom i mogu reći da je sve bio kako treba, osim što sam unutar automobila osetio problem sa dodatim kilogramima koje imam i ovog vikenda. Balast se najviše odrazio na gume koje su se nemilosrdno trošile jerstaza u Brnu, za razliku od one u Slovačkoj, ima dosta promena pravaca i nema vremena da se gume malo ohlade. Najvažnije je da se ovaj problem nije odrazio na moju vožnju i nadam se da će tako biti i sutra. Iako je već sada izvesno da sam osvojio titulu šampiona, ja jedva čekam sutrašnju trku, kao i poslednji trkački vikend na Hungaroringu i nadam se da situacija sa koronavirusom, neće ništa promeniti.

Sutrašnju trku na stazi Brno u Češkoj naš as vozi u 14h.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading