DVA POSTOLJA I MAKSIMALAN BROJ BODOVA ZA BORKOVIĆA U SLOVAČKOJ

Autor:

Sport

23.08.2020

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je maksimalnih pedeset bodova na Slovakiaringu I po drugi put se tokom ovog trkačkog vikenda popeo na pobedničko postolje. Nakon četiri ubedljive pobede u Hrvatskoj i Slovačkoj, srpski as sa prikupljenih 100 bodova, zauzima prvo mesto u generalnom plasmanu TCR Istočna Evropa.

RepublikaFoto: PR Tim
Dušan Borković na podijumu

Naš vozač M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom u drugoj trci ostvario je ubedljivu pobedu, a ovoga puta za sobom je ostavio drugoplasiranog Čeha Jahima Galaša.

Borković je i na drugoj trci dominirao tokom cele vožnje, iako je u poslednjim krugovima usporio tempo kako bi sačuvao gume koje su tokom subotnje trke stradale i bile na granici pucanja od dodatne težine automobila i visoke temperature.

Pol pozicija u obe trke koje je Pančevac osvojio zahvaljujući sjajnoj vožnji u kvalifikacijama, kao i odličan start, doprineli su da Borkovića nije moglo da zaustavi ni to što su Hyundai automobili bili spušteni na 95% snage motora, uz dodatnih 60kg za našeg vozača i višeg automobila.

RepublikaFoto: PR Tim

- Bio je ovo još jedan sjajan vikend. Nije bilo lako doći do Slovačke zbog epidemiološke situacije, ali sav trud mog tima da se nabave svi potrebni papiri se isplatio i ja sam im neizmerno zahvalan na tome. Ja sam u obe trke odlično startovao i to je bilo presudno za trijumf, a poslušao sam i savete tima da malo spustim tempo, sačuvam gume i sigurnom vožnjom uzmem maksimalan broj bodova. Ono što nas sada čeka je Češka i čuvena staza Brno. Nadam se da neće biti ovoliko prepreka da do tamo stignemo i da će mi jedina briga biti protivnici na stazi - rekao je Borković nakon drugog trijumfa na Slovakiaringu.

Sledeći trkački vikend biće održan u Brnu 5. I 6.septembra.

RepublikaFoto: PR Tim

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading