SRBENDA ALEKS JAČI OD SUDBINE: Smit prošao PAKAO i vratio se na teren

Autor:

Sport

22.08.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvoterbek Vašingtona, kom je pradeda Srbin, 2018. godine slomio nogu, imao sepsu i zamalo nije umro, ali se posle 17 operacija vratio na teren.

RepublikaFoto: AP/Mark Tenally
Trenutak kada je Smit doživeo težak prelom noge

Ne može mu niko ništa, jači je od sudbine. Kvoterbek Vašingtona Aleks Smit (36) prošao je dvogodišnji pakao sa nogom o kom bi komotno mogao da se napravi holivudski film i vratio se na teren uoči starta nove NFL sezone (10. septembar). Momak koji se ponosi srpskim poreklom slomio je nogu u novembru 2018. na meču protiv Hjustona. Stradale su mu tibija i fibula, a nakon prvobitne operacije zamalo nije umro jer je dobio sepsu.

U narednih devet meseci nekadašnji prvi pik na draftu imao je čak 17 operacija! Lekari su čak razmišljali da li da mu amputiraju nogu, ali je njegova volja na kraju pobedila. Tri meseca presedeo je u invalidskim kolicima, osam meseci nosio je longetu i na kraju se vratio u trenažni proces. Sada kaže da mu je ostao poslednji korak, a to je da vidi da li će njegova noga moći da izdrži udarce NFL defanzivaca.

- Moram da izađem na teren i pretrpim udarac. Moram da znam da li je moja noga dovoljno jaka da to izdrži - izjavio je Smit.

ŠTA JE PREGURAO SMIT

- dvostruki prelom noge

- sepsu nakon operacije

- potencijalnu amputaciju

- mesec dana u bolnici

- tri meseca u kolicima

- osam meseci nosio longetu

- 17 operacija u devet meseci

Aleksov pradeda bio je Srbin koji je u Ameriku došao iz Austrougarske početkom prošlog veka. Smit čak ima tetovažu srpskog krsta iznad koje piše: "Otac", dok su u krstu inicijali porodičnih imena.

- Nisam ljubitelj tetovaža. Početkom prošlog veka moj deda je došao u Ameriku kad je imao 12 godina i dali su mu ime Džon Smit. Služio je u Prvom svetskom ratu, radio u železnici. Do smrti nikom nije rekao pravo ime. Došao je iz Srbije, koja je u to doba bila deo Austrougarske. Moj otac, ostala braća i ja, svi imamo tetovažu na kojoj piše otac u srpskom krstu - ispričao je Smit.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading