FILIPOVIĆ O POSRNULOM VELIKANU: Za Partizan dolaze bolji dani!

Autor:

Sport

20.08.2020

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Filipović je jedan od najagilnijih bivših vaterpolista Partizana koji se bore da spasu evropskog velikana od gašenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Filipović

On ističe da je klub pred izdisajem.

– Sa ostalim momcima sam se okupio oko jednog jedinog cilja, a to je preporod Partizana. Ne samo preporod, već i spasavanje kluba, koji je uveliko zagazio u poslednju fazu gašenja. Podatak koji nas je frapirao pre nekoliko meseci, kada smo i odlučili da se aktivno uključimo i da pomognemo svom klubu, jeste da vaterpolo klub Partizan trenutno broji nešto manje od 80 članova svih generacija. Svi smo navikli da proteklih godina, pogotovo onda kada sam ja počinjao da se bavim sportom, bude oko 80 dece u jednoj generaciji. Sada smo se nažalost sveli na ni 80 dece ukupno. Skoro svakodnevno se dešava da se neko dete ispiše, što je i razumljivo s obzirom na to da bazen od januara nije bio u funkciji. Koliko znam, nije ni sada, pošto deca treniraju na Košutnjak- rekao je Filipović za vaterpolo podkast Sportkluba "Pod kapicom".

 

Ipak, on je optimista i uveren je da za Partizan dolaze bolji dani.

– Radi se o nagomilanim problemima koji su zadesili klub u proteklih desetak godina. Za to nisu kriva ni deca, ni igrači prvog tima, ni evropski šampioni iz 2011. Krivi su neki drugi ljudi. Ne bih voleo da iskoristim ovo vreme da bih napadao bilo koga, ali došlo je vreme da se neke stvari promene nabolje. Mislim da, što se tiče Partizana, dolaze lepši i bolji dani. Štaviše, ubeđen sam. Mnogo je onih koji žele da pomognu Partizanu i koji su stali na našu stranu i podržali nas – pre svega aktuelni igrači, roditelji, mlađi igrači, treneri, drugi klubovi koji zbog profesionalne etike ne mogu da se izjašnjavaju. Ali, tu je Sportsko društvo Partizan, koje je javno uputilo podršku u medijima i sa kojim imamo sjajan kontakt. Očekujemo uskoro Skupštinu, koja je sada više nego izvesna. Skupština je ta na kojoj treba da se donesu određene promene, koje će pokrenuti lavinu aktivnosti i akcija, ne bismo li deci obezbedili uslove za bavljenje sportom i trenerima materijalne uslove. Nijedan zaposleni u sferi sporta i biznisa uopšte ne može da radi ako nije adekvatno obeštećen za svoj trud i rad i pre svega mora da bde motivisan. Svemu tome prethodi dosta poteškoća i saplitanja, da ne upotrebim drugačije reči. Ne mogu da kažem da nam ova situacija koja se dešava u svetu, pa i kod nas, ide na ruku, ali moramo da shvatimo koliko je bitno da se upravo sada i što hitnije održi ta Skupština, kako bi klub krenuo dalje- rekao je Filipović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading