PREGAZIO KONKURENCIJU: Hamilton ponovo IZDOMINIRAO u Španiji i oborio NESTVARAN rekord

Autor:

Sport

16.08.2020

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski vozač slavio četvrtu godinu zaredom na Katalunji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Aktuelni šampion sveta u Formuli 1 Luis Hamilton ostvario je četvrtu pobedu u sezoni, na šestoj trci od početka šampionata. Vozač Mercedesa je, kao i obično, dominantno slavio na trci za Veliku nagradu Španije u Barseloni.

Hamilton je pobedu ostvario sa više od 24 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Maksa Ferštapena, a dodatnih 20 sekundi posle Holanđanina je kroz cilj prošao Valteri Botas.

Britanac je plasmanom na pobedničko postolje postao novi rekorder što se tiče broja podijuma u istoriji Formule 1. Nakon što se prošle nedelje izjednačio sa legendarnim Mihaelom Šumeherom, ovog vikenda ga je prestigao i došao do svog 156 plasmana na podijum.

Ono što je takođe impozantno bilo na trci u Španiji je to da su samo prva trojica vozača trku završili u istom krugu. Bodove su još osvojili, ali sa velikim zaostatkom, Lens Strol, Serhio Perez, Karlos Sainc, Sebastijan Fetel, Aleksander Albon, Pjer Gasli i Lando Noris.

U generalnom plasmanu vodi Luis Hamilton sa 132 boda, ispred Maksa Ferštapena koji je osvojio 95 i Valterija Botasa sa 89.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading