(VIDEO) I POSLE 12 GODINA KRAĐA I DALJE BOLI: Čavić je stigao prvi, a nadrogiranom Felpsu su stavili zlato oko vrata!

Autor:

Sport

16.08.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošla je i 12 godina jedne od najvećih krađa u istoriji sporta. Tog 16. avgusta 2008. godine na OI u Pekingu srpski plivač Milorad Ćavić ostao je bez zaslužene zlatne medalje.

RepublikaFoto: Printskrin
Milorad Čavić i Majkl Felps

Peking! 2008. godina i Olimpijske igre! Finale trke na 100 metara delfin stilom! Bilo je to daleko više od obične trke. Neprikosnoveni Amerikanac Majkl Felps i srpski heroj Milorad Čavić.

Znalo se i pre Olimpijskih igara da će Felpsu biti najteže da dođe do zlata u disciplini 100 metara delfin i da je Milorad Čavić jedini plivač koji može da zaustavi Felpsov pohod na 8 zlatnih medalja. Očekivala se drama u toj finalnoj trci na 100 metara delfin i dramu smo dobili, verovatno i veću nego što smo svi očekivali.

Rezultat ove trke je verovatno svima poznat, I pored svih kontraverzi i teorija koje i danas postoje, sportska istorija će pisati da je Majkl Felps osvojio 8 zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu, čime je postao najuspešniji sportista na OI svih vremena, a da je Milorad Čavić osvojio prvu medalju i to srebrnu za samostalnu Srbiju.

Felps je zvanično pobedio Čavića za jednu stotinku. Iako su mnogi sumnjali u to, osporavali rezultat i tvrdili da je Čavić stigao na cilj pre Felpsa i da je prvi dodirnuo zid, posle svih žalbi, merilac vremena, kompanija “Omega“ je saopštenjem rešila mnoge nedoumice.

"Kod sistema 'tač ped' mora da se razume da ima ogromne, ogromne razlike između dodirnuti i udariti taster. Video je jasan, Čavić je dotakao taster pre Felpsa, ali je klizao kroz vodu, dok je Felps jurio prema tasteru i snažno ga udario pre Čavića", stajalo je u saopštenju.

Nepravda, velika nepravda!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading