MOTO GP: Sjajni Španac na pol poziciji u Špilbergu

Autor:

Sport

15.08.2020

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Jamahe najbrži u Austriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maverik Vinjales, Andrea Doviciozo i Valentino Rosi

Španski motociklista Maverik Vinjales ostvario je najbrže vreme na kvalifikacijama za Veliku nagradu Austrije u Špilbergu i tako osvojio pol poziciju za nedeljnu trku.

Vinjales je najbrži krug odvezao za 1:23.450 minuta, a manji zaostatak od desetinke za njim imali su Džek Miler i lider šampionata Fabio Kvartararo, pa će njih trojica startovati iz prvog startnog reda.

Četvrto vreme ostvario je Andrea Doviciozo, ispred Pola Espargara i Žoana Mira, a prvih deset kompletirali su Franko Morbideli, Aleks Rins, Žoan Zarko i Takaaki Nakagami, a sa Japancem će iz četvrtog startnog reda krenuti još Migel Oliveira i Valentino Rosi.

Početak trke na Red Bul ringu je zakazan za nedelju u 14 časova.

U generalnom plasmanu posle tri trke vodi Fabio Kvartararo sa 59 bodova ispred Maverika Vinjalesa koji je skupio 42, a treće mesto dele Italijani Andrea Doviciozo i Franko Morbideli sa po 31 osvojenim poenom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading