GUME SU PUCALE KAO PRANGIJE: Hamilton najbrži i najsrećniji na Silverstonu! Katastrofa Botasa u završnici

Autor:

Sport

02.08.2020

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako interesantna trka u Velikoj Britaniji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton ostvario je treću uzastopnu pobedu u ovogodišnjem šampionatu trijumfom na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstonu.

Brtanac je do trijumfa u domovini došao zahvaljujući odličnom vožnjom, pa se pobeda nijednog trenutka nije dovodila u pitanje. Iako, je drugu poziciju do tri kruga pred kraj suvereno držao Valteri Botas, Fincu je tada pukla guma i trku je na njegovu veliku žalost završio na 11. mestu.

Drugo mesto pripalo je Maksu Ferštapenu, a najniži stepenik na pobedničkom postolju zauzeo je Šarl Lekler.

Četvrti je kroz cilj prošao Danijel Rikardo i to zahvaljujući tome što je pneumatik, osim Botasu, pukao i Karlosu Saincu, pa je Španac trku završio tek 13. Peto mesto je zauzeo fenomenalni Lando Noris, koji ove sezone oduševljava sve ljubitelje Formule 1, a bodove su odvojili još Esteban Okon, Pjer Gasli, Aleksander Albon, Lens Strol i Sebastijan Fetel.

Takođe, u poslednjem krugu guma je pukla i Luisu Hamiltonu, ali je imao veliku prednost. pa Maks Ferštapen nije uspeo da ga sustigne.

Posle četvrte trke u sezoni, prvi u generalnom plassmanu je Luis Hamilton sa 88 bodova ispred Valterija Botasa koji ima 30 manje i Maksa Ferštapena koji je osvojio 52.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading