Višestruki šampion prebačen na intezivnu negu, u nestabilnom je stanju

Autor:

Sport

24.07.2020

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji italijanski vozač Formule 1 i višestruki paraolimpijski pobednik, 53-godišnji Aleks Zanardi prebačen je na intenzivnu njegu pošto je njegovo stanje nestabilno.

RepublikaFoto: youtube.com/RAI
Aleks Zanardi

On je proteklog utorka napustio bolnicu i premešten je u poseban rehabilitacioni centar, gde je nastavio svoj put prema oporavku. Međutim pošto se stanje pogoršalo, prebačen je na intenzivnu negu.

 - Zbog nestabilnog kliničkog stanja pacijenta Aleksa Zanardija, nakon konsultacija sa doktorim dogovoren je premeštaj - objavili su iz centra u kojem je Zanardi bio smešten.

Nesreća se dogodila u aprilu. Zanardi je tako prebačen u bolnicu koja se nalazi u Milanu nakon što je boravio u rehabilitacionom centru u Komu.

Zanardi je 19. aprila nastradao u saobraćajnoj nesreći tokom trke ručnih bicikala u Toskani, nakon koje su trebale tri operacije zbog teških povreda mozga i lobanje.

Nakon što je 2001. izgubio obe noge u stravičnoj nesreći na stazi u Nemačkoj vozeći bolid, Zanardi je svoju nepresušnu energiju usmerio u paraolimpijski sport u kojem je na Igrama 2012. Londonu i 2016. u Rio de Žaneiru osvojio četiri zlatne i dve srebrne medalje vozeći bicikl na ručno pokretanje, a u istom je sportu i višestruki svetski prvak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading