LEGENDA SPREMNA NA BORBU SA TAJSONOM: Kako bih to mogao da odbijem?

Autor:

Sport

23.07.2020

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je Majk Tajson pre skoro tri meseca počeo da objavljuje snimke sa treninga, na kojima je pokazao fantastičnu brzinu i moć za nekoga ko je već odavno zagazio u pedesete, sportski svet traži mu protivnika za egzibicioni meč.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Roj Džons u ringu

Kalkuliše se sa brojnim imenima, od starog rivala Evandera Holifilda, preko Džejmsa Toneja, Ridika Boua i Šenona Brigsa, sve do Roja Džonsa Juniora, koji je sad prokomentisao hipotetsku ponudu za okršaj s 54-godišnjim Majkom.

 - Da, istina je, prihvatio bih. Majk je legenda. Bilo bi suludo dobiti ponudu za borbu sa njim i odbiti - rekao je 51-godišnji američko-ruski bokser za Sports.ru.

 - Nisam nameravao da se vraćam borbama, ali zbog Tajsona bih napravio izuzetak. Za mene bi to bila prilika koja se ne odbija. Kad bi od svih ljudi koji žele u ring sa njim odabrao mene, kako bih mogao da kažem ne?

Iako je samo tri godine mlađi od Tajsona, koji je poslednju borbu imao još 2005. i neslavno se oprostio predajom protiv Kevina MekBrajda, Džons se poslednji put borio pre samo dve i po godine.

Daleko je to bilo od njegovih slavnih dana, kada je krajem 90-ih i u prvoj polovini 2000-ih dominirao svetskim boksom i osvajao naslove svetskog prvaka u čak četiri različite kategorije (srednja, supersrednja, poluteška i teška), ali ipak mu je osećaj kompetitivnog boravka u ringu svežiji nego Tajsonu.

U ova tri meseca Tajson je imao i neke konkretne ponude za povratak u ring, navodno su mu nudili 20 miliona dolara za borbu boksa bez rukavica, ali on je odbio.

Izgleda da ga zanima jedino okršaj protiv nekog od vršnjaka, za dobra stara vremena, ako je cela priča o povratku nešto više od marketinškog trika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading