TOTALNA DOMINACIJA: Hamitlon pokorio Mađarsku!

Autor:

Sport

19.07.2020

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luis Hamilton je na dominantan način slavio na trci za VN Mađarske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Britanac je po osmi put u karijeri slavio na „Hungaroringu“, čime je izjednačio rekord Mihaela Šumahera po broju pobeda na jednoj stazi. Legendarni Nemac se osam puta našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja na „Manji Kuru“ u Francuskoj. Šestostruki svetski šampion je takođe došao do druge pobede ove godine, a 86. u karijeri, pa sada ima samo pet manje od Šumaherovog rekorda po broju trijumfa svih vremena.


Drugo mesto zauzeo je Maks Ferstapen iz Red Bula, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao drugi vozač Mercedesa Valteri Botas.Hamilton je u Mađarskoj prikazao još jedno dominantno izdanje, pošto je vodio sve vreme, u izuzetak prvog odlaska u boks, kada je nakratko prvu poziciju preuzeo Maks Ferstapen. Pobeda aktuelnog šampiona nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, samo četvorica vozača su trku završila u istom krugu sa njim, dok je borba za drugo mesto bila relativno neizvesna. Razlog za to je izletanje mladog Holanđanina prilikom izlaska na stazu, dvadesetak minuta pre starta, a uprkos tome on se našao na startu i odvozao herojsku trku.

Ferstapen je tokom većeg dela trke bio drugoplasiran, da bi ga u samom finišu trke sustigao Botas, a u poslednjem krugu i počeo da ga izaziva. Finac je imao izuzetno loš start, pao je u poretku, ali je uspeo brzo da se trgne kako se staza prosušila, a u drugoj polovini trke je bio ubedljivo najbrži na stazi što mu je i omogućilo da sustigne vozača Red Bula. Iako mu se u poslednjem krugu potpuno primakao, ponestalo mu je vremena za pravi napad, a takođe mu je i Hamilton oteo bod za najbrži krug trke
RepublikaFoto: Tanjug/AP


Najbolji među ostalima bio je vozač Rejsing Poinga Lens Strol, ispred Aleksandera Albona iz Red Bula, koji se sjajno probio posle loših kvalifikacija, i četvorostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela. Serhio Peres iz Rejsing Pointa je bio sedmi, ispred Danijela Rikarda u Renou i vozača Hasa Kevina Magnusena, koji je u prvom delu trke bio pri samom vrhu, a svom timu je doneo prve bodove ove sezone. Poslednji bod pripao je Karlosu Sainsu u Meklarenu, koji je u direktnom duelu bio bolji od vozača Ferarija Šarla Leklera.

Posle tri trke, Hamilton na čelu generalnog plasmana ima 63 boda, pet više od Botasa, a prati ih Ferstapen sa 33. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Britanije na stazi „Silverston“ 2. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading