U IZOLACIJI 52 DANA: Srpska odbojkašica preležala koronu i preživela PAKAO!

Autor: Sportski žurnal/Republika

Sport

13.07.2020

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašica Kleka Sofija Deurić preležala kovid 19 i donirala krvnu plazmu.

RepublikaFoto: youtube.com/markonenad
Igračice Kleka

Sofija Deurić, srednji bloker Kleka, nije želela da se eksponira i bude u centru pažnje tokom pandemije koronavirusa, koja je potresla planetu. Uostalom, Sofijina priča je iznad svega poučna i humanitarnih crta.

- Poslednji meč smo odigrale u Beogradu 14. marta, a dva dana kasnije, imala sam povišenu temperaturu, bolelo me celo telo, počela sam da kašljem i izgubila osećaj za čulo ukusa i mirisa. Nisam mislila na koronu, a kad sam otišla na test, rezultat je bio pozitivan. U izolaciji sam provela 52. dana, niko nije toliko dugo bio pozitivan. Prvi negativan test ustanovljen je krajem aprila, tada je laknulo – počela je priču Sofija.

Kada su rekli da je lek za obolele u krvnoj plazmi onih koji su preboleli virus, Sofija se odmah prijavila, prihvatila je ideju.

- Kako da je ne prihvatim. Sredinom juna donirala sam krvnu plazmu za obolele, sad čekam da me pozovu  i da to uradim još jednom. U KC Vojvodine rekli su mi da to treba da uradim četiri puta i na to sam spremna. Hoću da pomognem onima koji su ugrože-ni.

NJene saigračice ističu da je spremna uvek da pomogne i da inicira druge u okruženju.

- Uvek sam spremna i hoću da pomognem. Humane ljude izuzetno cenim, želim da budem jedna od njih. Pomoći drugima u nevolji je za mene visok čin i nema ništa više od toga. Za sve nas humanost treba da bude iznad svega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading