Oglasilo se Sportsko društvo Partizana: Vanredna Skupština vaterpolo kluba je nepohodna!

Autor:

Sport

07.07.2020

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan saopštio je da pruža punu podršku sazivanju i održavanju Vanredne skupštine vaterpolo kluba sa ciljem prevazilaženja teške situacije u najtrofejnijoj sekciji crno-bele porodice.

RepublikaFoto: Starsport
Nezadovoljni navijači VK Partizan

- Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan sa pažnjom i brigom prati dešavanja u svojoj najtrofejnijoj udruženoj sekciji. Otkako je otpočela evidentna kriza upravljanja i poslovanja u Vaterpolo klubu Partizan, naše sportsko udruženje je nastojalo da postupa isključivo legalistički, držeći da su odluke nadležnih organa jedino pravno relevantne za davanje ocene o nečijem radu- navodi se u saopštenju JSD Partizan dostavljenom medijima.

Dalje se konstatuje da su se stekli svi uslovi da se vanredna skupština održi.


- Kako je, u međuvremenu, rešenje Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, koje je poništilo odluke skupštine VKP od 2. decembra 2019. godine, postalo pravosnažno, to UO JSDP konstatuje da su se stekli uslovi za održavanje Vanredne skupštine VKP zakazane za 13. jul 2020. godine.
RepublikaFoto: Starsport
Direktorka VK Partizan

- Više od legaliteta zakazane Vanredne skupštine predstavlja, kako čini nam se, njen nedvosmisleni legitimitet. Njeno zakazivanje plod je poštovanja apela više bivših legendarnih igrača VKP koji ne žele da nemo posmatraju urušavanje institucionalnih okvira na kojima počiva naša najtrofejnija sekcija, koji su svesni zabrinutosti roditelja čija deca treniraju u neuslovnim okolnostima kako bi ime vaterpolo Partizana opstalo u teškom vremenu a koji žele da na jednoj legalnoj skupštini, i to na osnovu odluka gradskog Sekretarijata za sport i omladinu potvrđenih od strane nadležnog republičkog ministarstva, u demokratskoj, sportskoj i legalno uspostavljenoj atsmosferi odluče o putu kojim će dalje nastaviti Vaterpolo klub Partizan- stoji u saopštenju.

Kako se navodi, "niko nema pravo da osporava odluke nadležnih organa".

- Zakon je, znamo, opor ali je zakon. Sledstveno gore navedenom, Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan pruža punu podršku sazivanju i održavanju Vanredne skupštine Vaterpolo kluba Partizan, aktivnom i snažnom institucionalnom angažovanju Partizanovih vaterpolo legendi i odlukama koje će otkloniti krizu rukovođenja i rada u ovom našem najvrednijim trofejima ovenčanom klubu. Podsećamo, najzad, da je briga o svim udruženim sekcijama statutarna obaveza JSDP kao i eventualno uvođenje privremenih mera u klub koji druže vreme ne odgovara svojim statutarnim obavezama u radu i rukovođenju- zaključuje se u saopštenju JSD Partizan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading