VRAĆA SE NAJBRŽI CIRKUS NA SVETU: Kreće najluđa sezona u istoriji Formule 1

Autor:

Sport

04.07.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za povratak Formule 1! Četiri meseca nakon što je uvodna trka otkazana u poslednjim trenucima, najbrži cirkus na svetu vraća se ovog vikenda. Najluđa sezona u istoriji takmičenja počinje na stazi u Špilbergu, u Austriji, gde će se voziti prva dva vikenda 5. i 12. jula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Prema zvaničnom kalendaru za sada je potvrđeno samo osam trka, i to na šest staza, a osim u Austriji, vikend za vikend voziće se i na Silverstonu. Pandemija koronavirusa uzrokovala je dodatne promene, publike za sada na prvim trkama sigurno neće biti, timovi će morati da poštuju stroge epidemiološke mere.

Članovi timova ne smeju se mešati i družiti, a svi koji se nalaze u međuprostoru moraju da biti testirani na koronavirus. Takođe, otkazane su sve uobičajene medijske aktivnosti i parade, a pobedničko postolje biće potpuno drugačije dizajnirano nego nekih prethodnih "normalnih" godina. U slučaju pozitivnog rezultata bilo koga u timu jednog vozača, taj tim će biti privremeno u izolaciji dok ne budu bili negativni na koronavirus nakon ponovnih testiranja.

Glavni favorit za titulu u jubilarnoj 70. sezoni je vozač mercedesa Britanac Luis Hamilton, trostruki uzastopni šampion koji će ove sezone voziti crni bolid u znak podrške borbi protiv rasizma.

Raspored za 2020. godinu

5. jul Austrija

12. jul Austrija

19. jul Mađarska

2. avgust Velika Britanija

9. avgust Velika Britanija

16. avgust Španija

30. avgust Belgija

6. septembar Italija

Otkazane trke: Australija, Holandija, Monako, Francuska, Azerbejdžan, Singapur, Japan

Nepotvrđene trke: Kina, Kanada, Vijetnam, Rusija, Meksiko, Amerika, Brazil, Bahrein, Abu Dabi

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading