JEDNOGLASNA POBUNA U PARTIZANU: Ovako više ne može!

Autor:

Sport

03.07.2020

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje trenera VK Partizan i kompletan prvi tim, nakon pisma bivših igrača VK Partizan koji su zatražili ostavke Uprave i raspisivanje vanredne Skupštine sa ciljem prevazilaženja teške situacije u jednom od najtrofejnijih evropskih klubova, pruziili u jednoglasnu podršku ovoj inicijativi.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači VK Partizan

U pismo podrške prvotimaca VK Partizan ističu da je "prethodna sezona bila neizdrživa jer više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na bazenu".

- Mi, igrači VK Partizana, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahteve i namere naših starijih, proslavljenih vaterpolista. Još jednom želimo iz prve ruke da ukažemo na probleme sa kojima smo se susretali, od kako smo postali prvotimci VK Partizana. Prethodna sezona je bila neizdrživa, više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji - navodi se u pismu prvotimaca VK Partizan.

- Kada ne bi dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu. I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo. Zbog svih ovih problema sa kojima smo se borili, veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji...i ostalim našim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promenu u VK Partizan. Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom upravom, i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što pre. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha - zaključuje se pismu vaterpolista crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport

U pismo podrške Udruženja trenera VK Partizan, koje potpisuju Mirko Petrović, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Marko Bašić, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Dušan Gajić, Nebojša Davidović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić i Uroš Predragović, ističe se da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, ali da će u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene.

- Udruženje trenera održalo je sastanak na kojem je dogovoreno je da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspešno ne organizuje Skupština. Nju je potrebno da zakaže legalni predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekretarijat sa sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo omladine i sporta. Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene", stoji u pismu trenera i dodaje se:

- Dodatno, treneri će na minimum svesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspešnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović. Minimum komunikacije obuhvata sportsku problematiku (oragnizacija treninga, utakmica,putovanja) eventualne situacije u vezi sa virusom COVID-19 i organizaciju Skupštine kluba u organizaciji Avramović Zorana. Treneri zahtevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera, da se pod hitno deblokira račun Udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca -  zaključuje se u psimu trenera VK Partizana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading