Građani Tokija protiv Olimpijskih igara 2021!

Autor:

Sport

01.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijske igre zakazane za sledeće leto možda neće ni biti održane budući da je većinski deo stanovnika Tokija protiv njihovog organizovanja. Ogromni problemi sa koronavirusom, s kojim se suočava čitava planeta odložili su najveći sportski događaj za tačno 12 meseci, ali ako organizatori budu slušali glas žitelja prestonice Japana, OI neće biti održane ni 2021. godine, kako je MOK odlučio još 24. marta.

Foto: Ilustracija

Naime, ankete javnog mnjenja koje su u Zemlji izlazećeg sunca sprovele novinske agencije Kyodo news i Tokyo MX pokazale su da više od 50 odsto Tokijaca ne želi OI u svom gradu, i to zbog straha od širenja KOVID-19, koji je dosad odneo živote 972 Japanca. Ispitivanje je urađeno pošto su zdravstveni stručnjaci izneli mišljenje da ni jednogodišnje odlaganje Igara neće biti dovoljno da se stabilizuje epidemiološka situacija.

Anketa pokazuje da se 51,7 odsto građana Tokija nada da će OI biti ponovo odložene ili otkazane. Od onih koji su rekli da bi želeli da se Igre održe naredne godine, više od 30 odsto bi pristalo da se događaj bude organizovan u nešto manjem formatu i bez publike. Ovogodišnje OI su zbog globalne pandemije virusa korona pomerene za 23. jul 2021. godine, a vlasti Japana i MOK su jasni da još jedno otkazivanje ne bi bilo moguće, kao i da su ove godine pretrpeli finansijski udarac koji se meri milijardama evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading