Potresno: Bobanine poslednje reči - rekla mi je "Volim te, ljubavi", nasmejala se i to je bilo to

Autor: Kurir/Republika

Sport

27.06.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Posle dva dana, odnosno tokom noći, doživela je metabolički šok, pala u komu i to je bilo to. Rekli da će teško preživeti noć - rekao je suprug preminule streljačice Bobane Momčilović Veličković.

RepublikaFoto: instagram/bobana.velickovic
Miroslav i Bobana

 - Meni Bobanu niko neće vratiti, ali ne želim da se ovo ikad nekome ponovi! Verujem u pravosuđe i zdravstveni sisitem da će istragu odraditi kako treba. Ja ne tvrdim da je bilo grešaka, ali smatram kako postoje jasne sumnje da Bobana nije pravilno lečena i da njenu trudnoću njen doktor nije pratio i kontrolisao na pravilan način - rekao je potreseni Miroslav Momčilović, suprug preminule srpske streljačice Bobane Veličković Momčilović, koji je podneo kaznenu prijavu protiv lečnika.

On je u prvom delu intervjua za Kurir opisao šta se sve događalo u bolnici u Zaječaru, a u sada priča kako je na kraju došlo do njenog premeštaja u beogradsku bolnicu, gde je provela nekoliko dana u komi, ali nažalost više se nikad nije probudila.

- Delovala mi je dosta konfuzno, video sam je i bila je u nekom stanju koje ne mogu ni da opišem. Žalila se na glavobolju kao na dan kada je rodila. Insistirao da je prebacimo u Beograd, ali doktor je konstantno odbijao moj predlog i govorio biće sve rešeno za dan, dva.

Kako joj se stanje pogoršavalo, lekari su ipak odlučili da je pošalju u Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- To je bilo u subotu ujutro. Kada sam došao u bolnicu rekli su mi kako mora da obavi CTG glave. Posle nekog vremena su mi rekli i da ima edem na mozgu i da je kritično. Lekari su se sigurno dva i po sata borili da je stabilizuju. Doktori iz Zaječara koji su bili u pratnji bili su vidno uznemireni, a ja sam im se zahvalio što su je održali na životu do Beograda. Uspeli su da je stabilizuju i rekli da ide odmah na CT glave, a odatle na intenzivnu negu. Želim da se zahvalim svim lekarima u Beogradu jer od trenutka kada smo došli u glavni grad dobila je najbolju moguću negu. Doslovno su joj produžili život za dve nedelje.

Činilo se da joj stanje stabilnije i da bi ubrzo mogla da započne sa oporavkom, ali nažalost, pojavile su se nove komplikacije.

Više informacija iz rubrike sport pročitajte OVDE

- Posle dva dana, odnosno tokom noći, doživela je metabolički šok, pala u komu i to je bilo to. Koliko je ozbiljno bilo najbolje se vidi iz toga što su nam taj dan rekli da će teško preživeti noć. A ona se borila i živela još sedam, osam dana - kaže Miroslav Momčilović.

Noć ranije čuo se poslednji put sa Bobanom, a rekla mu je reči koje će pamtiti zauvek.

- U petak uveče smo se čuli zadnji put. Rekao sam joj da se naš pas Bleki opet dosađuje. Nasmejala se...I onda je bilo 'Volim te, ljubim te'. I to je bilo to.

Nakon svega što je proživeo, Miroslav je odlučio da podnese kaznenu prijavu protiv Bobaninog lekara. 

- Ona je meni bila sve u životu, iskreno ne mogu da pričam o tome u ovom trenutku. Sve što smo imali, imali smo zajedno. Bili smo zajedno na skoro svim takmičenjima. To je jedna od onih ljubavi o kojima se priča. Čekali smo dete i Vukašin će mi biti sećanje na Bobanu. Suvišno je bilo šta drugo reći.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bobana je preminula u 31. godini života zbog komplikacija nakon porođaja. Imala je eklampsiju, odnosno izliv krvi u mozak zbog čega je hitno prevezena u beogradsku bolnicu. Dvadeset dana bila je u komi, ali kako mozak nije pokazivao nikakve funkcije, lekari su mogli samo da proglase smrt. Bobana je bila neustrašiva, snažna i hrabra i njezina porodica molila se za nju nadajući se da će se oporaviti. Nažalost, nije uspela. U Boru gde je Bobana živela, proglašena je trodnevna žalost.

Bobana je osvojila čak 13 medalja na evropskim prvenstvima, od čega osam zlata u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, pojedinačno i ekipno, a poslednje medalje osvojila je u Vroclavu, gde je u stanju trudnoće, uz podršku svog sina, proslavila novi uspeh.

Kada je saznala da je trudna, odustala je od streljaštva i htela je da se posveti svom sinu i porodici.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading