(VIDEO) Čuveni sportista doživeo tešku nesreću, bore mu se za život

Autor:

Sport

20.06.2020

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleks Zanardi, bivši vozač Formule 1 i američke Indikar serije, u petak je doživeo tešku saobraćajnu nesreću nedaleko od Sijene. Slavni paraolimpijac takmičio se u trci ručnih bicikala i u jednom trenutku skrenuo u suprotnu traku i udario o kamion.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleks Zanardi

Zanardi (53) je hitno helikopterom prebačen u bolnicu u Sijeni i podvrgnut neurohirurškom zahvatu, a BBC u subotu ujutro prenosi da se i dalje nalazi u kritičnom stanju.

Zanardija su nažalost kroz život pratile brojne nesreće, a jedna ga je učinila i invalidom. Tokom karijere u Formuli 1 vozio je za čak četiri ekipe a 2001. godine je izgubio obe noge nakon nesreće koju je pretrpeo vozeći trku CART na stazi u Nemačkoj.

Legendarnog Italijana ni to nije zaustavilo u nameri da se bavi automobilizmom pa je od 2005. do 2009. vozio Svetsko prvenstvo turističkih automobila i ostvario četiri pobede u tom periodu. Takođe ušao je u svet trke ručnim biciklima i osvojio četiri zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama 2012. i 2016.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading