Toni Đerona ambiciozno najavljuje kvalifikacije za EP: “Očekujem sve najbolje”

Autor: Novosti/Republika

Sport

20.06.2020

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi ispit na selektorskoj stolici rukometnog sastava Srbije, za Španca Tonija Đeronu biće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj.

RepublikaFoto: youtube.com/dohandball
Toni Đerona

Za tu akciju, iskusni stručnjak će, najverovatnije, imati najbolji mogući sastav koji naša zemlja može da ponudi, osim ako sudbina i povrede ne umešaju prste. Petar Nenadić, jedan od najboljih bekova Evrope, najavio je povratak u reprezentaciju, Dejan Milosavljev je zdrav, i svi ih željno očekuju u dresu sa državnim grbom.

- Očekujem da imam najjači sastav na raspolaganju - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Đerona. - Imamo mnogo igrača koji igraju u vrhunskim klubovima širom Evrope, i sa njima možemo da ostvarimo naše ciljeve. Pričao sam i sa igračima koji su bili tu na prošlom EP, kao i sa nekima koji nisu. Uspostavio sam kontakt, i odgovori su pozitivni. Nadam se da će svi srpski igrači sa zadovoljstvom igrati za reprezentaciju i sa ponosom predstavljati zastavu pod kojom igraju.


Rivali Srbije za odlazak na EP će biti: Francuska, Belgija i Grčka, na prvi pogled grupa kroz koju bi trebalo da prođemo.

- Moramo da budemo među prve dve ekipe u ovoj grupi i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Ljudi možda ne gledaju ozbiljno na Belgiju i Grčku, ali mi hoćemo. Što se tiče Francuske, poznato je da su sjajan tim, osvojili su sve, i mečevi sa njima će biti odlične provere da vidimo gde se nalazimo, ali, ponavljam, nama je obaveza da se plasiramo na EP - samouvereno kaže Španac.

Pritisak postoji, ali kao neko ko je u rukometu dugo, zna kako da se nosi sa njim.
Đerona je i otkrio kako će izgledati naredni selektorski meseci

- U Srbiju dolazim krajem ovog meseca, kada ću se sastati sa ljudima iz Saveza. U julu ću praviti i neke planove, ali okupljanje će biti teško, jer su mnoge ekipe raspustile igrače, dok neke i dalje imaju treninge, kao mi u Šartru. Teško će biti pronaći vreme pre EHF nedelje u oktobru, kada igramo protiv Grčke i Belgije - kaže selektor Srbije

-Kada se bavite profesionalnim sportom, pritisak je uvek prisutan. Ne samo kada imate ulogu favorita protiv slabijih timova. Mi imamo pritisak da ljude u Srbiji učinimo ponosnim na njihov rukometni tim. Svakog puta kada se nosi oprema sa državnim grbom, teret je prisutan, nije kao u klubovima, ali to je pozicija u kojoj se nalazite uvek u sportu - objašnjava selektor Srbije.

Svestan je Đerona da se u našoj zemlji već dugo čeka dobar rezultat sa nekog velikog takmičenja.

- Srbija ima veliku rukometnu tradiciju, još iz 80-ih, sve do 2012. i srebra na Evropskom prvenstvu. Međutim, bilo je i nekih neočekivanih rezultata koje moramo da analiziramo i shvatimo šta se tada dešavalo. U Srbiji postoji mnogo talentovanih, i potrebno je da svi radimo zajedno kako bismo uspeli. U klubovima je drugačije, ali u reprezentaciji je potrebno da svi uključeni u rad nacionalnog sastava koračaju u istom pravcu. Ako to nije slučaj, imate problem - poručuje španski trener.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading