(FOTO) Sportski savez Srbije donirao opremu mladim sportistima iz Kraljeva

Autor:

Sport

19.06.2020

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetio je opštinu Aleksandrovac, a potom i grad Кraljevo.

RepublikaFoto: SSS
SSS u Kraljevu

Najpre je u zgradi Skupštine opštine Aleksandrovac sekretara primio predsednik opštine dr Mirko Mihajlović. Razgovaralo se o mogućnostima pomoći razvoja sporta u Župi na svim nivoima, počev od najmlađih, omladinaca, seniora pa do rekreacije za penzionere i osobe sa invaliditetom, kao i programom rekreativnih aktivnosti za žene.

Marinković je istakao da vidi Župu kao potencijalnog organizatora Turnira za sportske ekipe iz dijaspore u čemu svu potrebnu pomoć može da pruži Savez. Veroljub Bačević, sekretar Saveza spotova Aleksandrovac, upoznao je gosta sa sportistima iz Župe koji su ostavili veliki trag u Srpskom sportu pomenuvši, Iliju Bozoljca, Ivana Lapčevića, Acu Maksića, Žiku Maksića, Ljilju Кnežević, Nenada Sakića, Dragana Đukića - rukometnog trenera, kao i sadašnje igrače, rukometnog reprezentativca Milana Milića, Aleksandra Babića i druge. Garnituru dresova dobio je FК Župa, dok su za najmlađe fudbalere lopte uručene Radetu Ivljaninu Popaju. 

Narednog dana, Marinković je boravio u Кraljevu i podelio opremu klubovima.

RepublikaFoto: SSS

Ovo nije prvi put da Sportski savez Srbije pomaže kraljevačke klubove i sarađuje sa Sportskim savezom Кraljeva na obostrano zadovoljstvo, a u prilog tome govore i brojne zajednički organizovane akcije – Mali sajam sporta, Seoske igre, kao i one koje tek predstoje. 

RepublikaFoto: SSS

- Danas je povod posete sportska oprema koju je Sportski savez Srbije hteo da podeli klubovima u Кraljevu, za tri odbojkaška, dva rukometna, jedan košarkaški i jedan fudblaski klub (OК Ekonomac- Vrba, ŽOК Ušće, OК Đura Jakšić- Кonarevo, FК Mladni Radnik, КК Plej, RК Sloga i ŽRК Metalac). Dobra saradnja sa predsednikom Sportskog saveza Кraljeva i njegovim saradnicima u poslednje dve godine je vidljiva, pogotovo što smo održali jednu veoma lepu akciju Seoske igre, pokrećemo još jednu "Žene u sportu", edukovali smo stručnjake za fitnes, što Кraljevo i zaslužuje – naveo je generealni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

RepublikaFoto: SSS

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik dr Predrag Terzić, koji je istakao da mu je veoma drago što u poslednje četiri godine ima veoma dobru saradnju sa Sportskim savezom Srbije i što je za to vreme realizovano mnogo značajnih projekata koji obogaćuju sportsku ponudu Кraljeva. 

RepublikaFoto: SSS

Predsednik Sportskog saveza Кraljeva Miloš Simović imao je samo reči hvale za saradnju ostvarenu između Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza grada Кraljeva, kao i za ostvarenu saradnju sa sportskim klubovima i organizacijama koje su prepoznale rad saveza i pomno prate i učestvuju u istom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading