Obradović: Imamo razloga da budemo optimisti

Autor: Republika

Sport

18.06.2020

15:08

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović bio je optimističan posle dobijanja grupe za Evropsko prvenstvo u Norvškoj i Danskoj, koje je na programu od 3. do 20. decembra ove godine.

Starsport
Ljubomir Obradović

Rukometašice Srbije igraće u grupi C u norveškom Trondhajmu sa selekcijama Holandije (4.12), Mađarske (6.12) i Hrvatske (8.12).

- Na Evropskom prvenstvu nema lakih i teških protivnika. Sve su to ozbiljne grupe, ozbiljne reprezentacije. Svi se znamo, jedino je Hrvatska mala nepoznanica, ali i njih ćemo imati vremena da upoznamo. Holandija je prvak sveta, Mađarska ozbiljan protivnik. U ukrštanju nas čekaju Norvežanke, zatim Rumunke, Nemačka i Poljska. Igrali smo sa svima. Imamo razloga da budemo optimisti što se svega tiče, jer je ova reprezentacija pokazala da ima potencijala i da može da se nosi sa svim protivnicima - rekao je Obradović za sajt RSS.


Sa selekcijom Mađarske, reprezentacija će odmeriti snagu i na olimpijskim kvalifikacijama u martu naredne godine.

 - Ta utakmica će biti uvertira za te kvalifikacije, ako ih bude, jer još uvek ne znamo kako ce i šta će biti. Predsednik IHF je rekao da će biti Svetskog prvenstva za muškarce u Egiptu, nadamo se da ćemo i mi igrati u decembru. Imamo dosta podataka o njima, par mama se vratilo u reprezentaciju posle odsustva, biće to ozbiljna reprezentacija, Igrali smo u pripremi za SP u novembru u Seulu. Promenile su trenera, vodi ih sada dvojac. Videćemo kako će to funkcionisati, ko će tu biti glavni, jer su i njihove trenerske karakteristike razlićite - zaključio je Obradović.

Komentari (0)

Loading