U Formuli 1 spremaju velike promene: Zaboravite na neke tradicionalne običaje

Autor:

Sport

13.06.2020

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođstvo Formule 1 odlučilo je da uvede promene na svim trkama zbog pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Formula 1

Između ostalog, tradicionalno proglašenje najboljih zameniće se dodelom trofeja na ciljnoj liniji, potvrdio je sportski direktor Formule 1 Ros Braun.

Na tradicionalnoj ceremoniji dodele šampanjca takmičari stoje blizu jedni drugima, pa je zbog toga odlučeno da se uvedu promene.

 - Jedna od mogućnosti je parkiranje automobila na ciljnoj liniji, a vozači će stajati pored svojih bolida - rekao je Braun.

To je za sada predlog, ali konačnu odluku trebaće da donesu u saglasnosti sa televizijama koje će emitovati trke.

Promeniće se i start trke. Do sada su vozači zajedno sa drugima slušali himnu zemlje domaćina pre vožnje i to će se promeniti. Neće biti više ni tradicionalne šampionske vožnje u autobusu bez krova i davanja intervjua.

 - Mnogo toga će se promeniti - kaže Braun, koji veruje da postoje i drugi načini da trke ostanu i dalje privlačne publici, ali ipak potencira da je zdravlje svih učesnika i gledalaca ipak na prvom mestu.

Šezdesetpetogodišnji Braun uveren je da će trke u julu biti zanimljive i uzbudljive čak i bez gledalaca.

 - Trke će biti drugačije, ali ovo je novi standard- dodaje Britanac, koji ni sam ne zna koliko će trajati "koronski" period, ali veruje se da će kompletna sezona biti odrađena pod određenim uslovima i sa promenama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading