Šumahera čeka operacija, leče ga matičnim ćelijama

Autor:

Sport

10.06.2020

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo stanje je i dalje neizvesno

Mihael Šumaher

Posle sedam godina od teške povrede na skijanju koja je zadesila slavnog Mihaela Šumahera, niko ne može da kaže u kakvom je stanju. Sada se pojavila jedna nova informacija.

Naredni korak u lečenju je operacija! 

- Ideja je da regenerišemo Šumaherov nervni sistem - rekao je francuski kardiolog Filip Menaš, koji je i prošle godine lečio Mihalea, a navodi se da će ovoga puta biti glavni u ekipi zaduženoj da tretmanom matičnih ćelija koliko-toliko osposobi 51-godišnjeg asa.

On je sve vreme prikovan za bolničku postelju, njegovi mišići su atrofirali, pati od osteoporoze, većina vitalnih funkcija je značajno oslabila, pa je jedino rešenje lečenje matičnim ćelijama.

- U poslednjih 20 godina nauka je napravila ozbiljan napredak u procesu lečenja matičnim ćelijama, ali to ne menja činjenicu da i dalje znamo malo kako i na koji način utiče na ljudski mozak. Stoga, ne možemo ni da kažemo kakve rezultate će doneti - saopštio je italijanski neurohirurg Nikola Aćiari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading