Udovičić kod Duljaja u Topoli, posetio i Kragujevac

Autor:

Sport

08.06.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministrar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas sportske klubove u opštini Topola, kojima je donirao sportsku opremu i rekvizite, kao i sportske objekte i terene u Kragujevcu.

RepublikaFoto: Tanjug
Vanja Udovičić

Ministar je obišao fudbalski klub "Akademija fudbala Duljaj" i tom prilikom istakao da je dolazak na teren najbolji način da se vidi šta je lokalnim klubovima najpotrebnije.

Dodao je da je u razgovoru sa predstavnicima ostalih sportskih klubova dobio informacije o tome sa kojim se izazovima susreću.


 - Vrhunski sportisti su ponikli i nastali na malim terenima, Igor Duljaj je primer vrhunskog sportiste koji je investirao u svoju lokalnu samoupravu i njegova akademija sa 90 dece je rasadnik talenata. Trudićemo se da pomažemo lokalne klubove i da ojačamo bazu - rekao je Udovičić novinarima u Topoli.
RepublikaFoto: Tanjug

Udovičić je u Kragujevcu obišao halu Jezero u trenutku kada su odbojkaši Radničkog imali trening, nakon čega je usledila i poseta stadionu "Čika Dača", domu fudbalera kragujevačkog Radničkog.


Prilikom obilaska renoviranog košarkaškog terena u Velikom parku, ministar je izjavio da je mu je drago što je ponovo u gradu u kom je proveo jedan deo svoje igračke karijere, kao i da je taj košarkaški teren mesto na kom su se sakupljali svi sportisti, a ne samo košarkaši.
RepublikaFoto: Tanjug

- Grad Kragujevac je primer stabilnog finasiranja sporta sa pet odsto budžeta koji se izdvaja za sport. Danas možemo da se pohvalimo da smo zajedno sa EU u halu Jezero uložili nešto više od 10 miliona dinara u sanaciju krova i ugradnju lifta za osobe sa invaliditetom. Velika zahvalnost gradu što je u vrh prioriteta stavio razvoj omladine i sporta - zaključio je Udovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading